Etusivu Tietoa toiminnasta Taiteilijat Myyntikokoelma Kannatusjäsenet Taidegrafiikka

JOHANNA PIHLAJAMAA

 

9. - 27.5.2012

 

 Edelliset näyttelyt
Tulevat näyttelyt
Näyttelyhaku

Johanna Pihlajamaa: "Reitit ja paikat IV", 2011, kohopaino

Kuvataiteilija Johanna Pihlajamaa (s. 1973) työstää puupiirrostekniikalla abstraktia kuvaa, jonka perimmäisenä lähtökohtana ovat värit ja muoto. Hän yhdistää puupiirrosvedokseen välillä myös muita grafiikan tekniikoita tai piirustusta. Teoksissa on monotypioille ominaisia elementtejä siten, että jokainen kuva on lopulta uniikki.

Pihlajamaa varioi samalla laatalla pitkään ja kokeilee sekä suurien värierojen että pienten sävymuutosten vaikutusta kuvan tunnelmaan. Sarjallisuudesta syntyy kokonaisuuksia, mutta jokainen yksittäinen teos on kuitenkin nostettavissa erilleen omaksi itsenäiseksi teokseksi.

Pihlajamaa antaa värien ja kerrosten sulautua yhdeksi. Hän arvostaa lopputulosta, jossa väri näyttää häipyneen kuvasta jättäen itsestään vain aavistuksen. Näiden vaaleiden sävyjen rinnalla, jopa samassa teoksessa, hehkuvat välillä voimakkaat värit.

Suomen Taidegraafikoiden Galleriassa on Pihlajamaan teoksia vuosilta 2008 - 2012. Hänen työskentelynsä on luonteeltaan hidasta. Painettuja värikerroksia on useita ja vedokset valmistuvat kuin maalaten kerros kerrokselta.

Johanna Pihlajamaa asuu ja työskentelee Tampereella. Hänen teoksiaan on muun muassa valtion, Helsingin kaupungin taidemuseon, Eduskunnan sekä Wihurin säätiön kokoelmissa. Hän on osallistunut useaan näyttelyyn Suomessa ja ulkomailla. Parhaillaan hänen teoksiaan on esillä myös Lontoon Print Studiossa kansainvälisessä pienoisgrafiikan näyttelyssä.

Johanna Pihlajamaa on Suomen Taidegraafikot ry:n johtokunnan puheenjohtaja. Hänen edellinen yksityisnäyttelynsä Helsingissä oli vuonna 2003.

 

Johanna Pihlajamaa: "Vaihtuva kulkusuunta I", 2012, puupiirros

 

Johanna Pihlajamaa: "Vaihtuva kulkusuunta II", 2012, puupiirros

 


Johanna Pihlajamaa: "Metsästä", 2012, puupiirros

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@taidegraafikot.fi