Etusivu Tietoa toiminnasta Taiteilijat Myyntikokoelma Kannatusjäsenet TaidegrafiikkaEdelliset näyttelyt »
Tulevat näyttelyt »
Näyttelyhaku »

ETUSIVULLE »

 

 

Sari Vuorenpää

Maisemasta

25.7. - 12.8.2007


Keskiajalla eurooppalaisten kirkkojen kupoleissa ja kattofreskoissa kuvattiin usein ikuisuutta ja mittaamatonta tilaa. Aiheet olivat uskonnollisia ja ne esittivät ihmisen ja tuonpuoleisen maailman kohtaamista. Luonnosta ja iankaikkisuudesta annettiin tuolloin houkuttava kuva.

Nyt ajatukset suuntautuvat jälleen ”ylös taivaisiin”. Ilmakehässä havaitut muutokset ja siitä seuraavat vaikutukset maapallolle, elämälle, maisemalle, meille ovat läsnä. Julkisuudessa annettu kuva ei ole kovin houkutteleva, se on lähinnä uhkakuva.

Maisemasta -näyttelyssä kaikki puupiirrokseni käsittelevät maiseman katsomista. Maisema avautuu monin tavoin; ylöspäin niin kuin kirkkojen kattofreskoissa aikoinaan, väylänä tietokoneen näyttöruudulla, näkymänä ikkunasta tai muistikuvana lapsuuden maisemasta. Kun katson maisemaa, maisema katsoo minua.

Tekniikkani on puupiirros. Puupiirroksella on pitkät perinteet. Se on säilynyt samankaltaisena pari tuhatta vuotta. Vaikka puulle eli käytännössä vanerilevyille kaivertaminen on työlästä, on puu kuitenkin lämmin ja elävä materiaali, jonka parissa olen viihtynyt.


Sari Vuorenpää


 

Kattona vain taivas, 2007, puupiirros


 

 

 

 

 

 

 

Kuva: yksityiskohta Tuula Lehtisen teoksesta Korusasetelma, 1997, akvatinta, fotoetsaus.

 

 

 

 

 

 

 

Väylä, 2007, puupiirros

 

 

 

 

info@taidegraafikot.fi