Etusivu Tietoa toiminnasta Galleria G Taiteilijat Myyntikokoelma Kannatusjäsenet Taidegrafiikka

Kannatusvedokset 2010

Vuonna 2010 kannatusjäsenillä oli poikkeuksellisesti mahdollisuus päästä valitsemaan mieleisensä vedos.
Vedossarjat olivat pieniä (vain 5-10 vedosta).

Kannatusvedosten tekijät ovat nykypolven keskeisiä taidegraafikoita:

Maija Albrecht, Annika Dahlsten, Hanna Holma, Teija Immonen, Jussi Juurinen, Maria Kausalainen,
Heli Kurunsaari, Riku Mäkinen, Johanna Pihlajamaa, Anne Tamminen ja Sari Vuorenpää.

Kannatusjäsenyyden hinta vuonna 2010 oli 250 euroa.

 

Taiteilijaesittelyt:
Jukka Partanen, Intendentti, Jyväskylän taidemuseo, Suomen Taidegraafikot ry:n kokoelman hoitokuntaMaija Albrecht

Yksi, 2010, kuivaneula, chine collée

Puhtaasti syväpainoa salkussa edustaa Maija Albrecht. Maija Albrechtin (s. 1967) ominta alaa ovat kasvit ja eläimet. Hän seuraa lähiympäristönsä luontokappaleita tiedenaisen tarkkuudella. Albrecht ei kuitenkaan kuivaneulateoksissaan vain kopioi luontoa vaan luo sitä myös itse.

 

Annika Dahlsten

Kesän lilja, 2010, kivilitografia

Annika Dahlstenia (s. 1975) kiinnostaa sosiaaliset normit ja roolit nimenomaan nuoren naisen näkökulmasta. Viimeaikoina hän on laajentanut ilmaisuaan myös liikkuvan kuvan, animaation suuntaan.

 

Hanna Holma

Jalokivikukkia kenelle vain, milloin vain, 2010, monotypia

Hanna Holman (s. 1967) ote taas on maalauksellinen ja vapaamuotoinen. Holman monotypiatekniikalla toteutettu taide on värikästä ja rennon runollista. Teokset vaikuttavat näennäisen abstrakteilta, mutta niiden lähtökohta on aina tietty henkilökohtainen tunnetila tai kokemus.

 

Teija Immonen

Ajatuksen hitaus, 2010, e.v. kohopaino

Kohopainoa ja syväpainoa yhdisteleviä taiteilijoita ovat Teija Immonen ja Johanna Pihlajamaa. Teija Immonen (s. 1968) on taiteessaan hyödyntänyt eritoten viihteen ja vapaa-ajan kuvapankkia. Hänen ilmaisunsa näyttää ensisilmäyksellä kepeältä, mutta haavemaailman läpi puhaltavat usein myös arjen kylmät realiteetit.

 

Jussi Juurinen

Rikkaruoho vaiko perenna?, 2010, puupiirros

Jussi Juurisen (s. 1976) taiteen kuvasto koostuu lapsuuden leikeistä ja seikkailuista. Hän tarjoaa nostalgisen ja leikkisän kurkistuksen poikien sankarimaailmaan, joka aikuisena muistuu usein myyttisenä ja osin romantisoitunakin visiona.

 

Maria Kausalainen

Sade, 2010, polymeerigravyyri

Valokuva käyttö on tullut jäädäkseen myös grafiikkaan. Maria Kausalainen (s. 1975) on paitsi graafikko, myös kuvanveistäjä, valokuvaaja ja videotaiteilija, jonka taiteen kantavimpia pilareita ovat perhe ja yhteisöllisyys - ihmisen elämänviiva kaikkine ryppyineen.

 

Heli Kurunsaari

Hyppyytys, 2010, puupiirros

Heli Kurunsaari (s. 1971) on ihmisen kuvaaja, joka on löytänyt populaarikulttuurista aiheita teoksiinsa. Viimeaikoina hän on kuitenkin kääntynyt enemmän sisäänpäin kuvaten pohjalaista sukuaan ja perheen arkea omaan rouheaan tapaansa.

 

Riku Mäkinen

Ah, mitä kebabia, 2010, piirustus

Myös Riku Mäkisen (s. 1974) taide avaa yhteiskunnallisia solmukohtia. Hän käsittelee suorasukaisissa teoksissaan yhteiskunnan ahdistavia valtarakenteita ja yksilön asemaa ja oikeuksia niiden puristuksessa.

 

Johanna Pihlajamaa

From the series Small Orbiculars, 2010, viivasyövytys, puupiirros, chine collée

Johanna Pihlajamaa (s. 1973) on väritaiteilija, jonka ilmaisu on mennyt yhä abstraktimpaan suuntaan. Hänen grafiikalleen on ominaista liikkeen, läpikuukuultavuuden ja avaruudellisuuden tutkiminen yksinkertaisten geometristen perusmuotojen kuten ympyrän tai pallon kautta.

 

Anne Tamminen

Bliss, 2010, pigmenttivedos gampipaperille, alumiini, mdf-levy

Anne Tamminen (s. 1973) taas kuvaa teoksissaan tiloja, joissa luonto ja ihmisen jättämät jäljet kohtaavat. Hän on kehittänyt myös oman peiliä hyödyntävän tekniikkansa, joka hehkuttaa värit äärimmilleen ja luo outoa valonheijastusta.

 

Sari Vuorenpää

Varjoleikkiä, 2010, puupiirros

Siinä missä Juurinen käyttää useita laattoja leimasimen tapaan, Kurunsaari työstää vain yhtä laattaa ja painaa lukuisat värit osittain päällekkäin. Samaa tekniikkaa käyttää myös Sari Vuorenpää (s.1966), joka on kiinnostunut maisemasta tai itse asiassa siitä miten maisemaa katsotaan. Teosten kuvakulma voi olla yllätyksellinen, aivan kuin katselisi puita maassa maaten.

 

Vuodet 1963 - 2007

Vuosi 2008

Vuosi 2009

Vuosi 2011

info@taidegraafikot.fi