Etusivu Tietoa toiminnasta Taiteilijat Myyntikokoelma Kannatusjäsenet Taidegrafiikka

Teos: Ari Pelkonen, "Huuru", 2009, puupiirros ja akryyli

MURROSIKÄ

SUOMEN TAIDEGRAAFIKOIDEN 80-VUOTISJUHLANÄYTTELY

SALON TAIDEMUSEOSSA 22.1. - 20.3.2011Edelliset näyttelyt
Tulevat näyttelyt
Näyttelyhaku

Salon taidemuseo Veturitallissa avautuu lauantaina 22.1.2011 yleisölle Suomen taidegraafikoiden liiton kahdeksaakymmentä toimintavuotta juhlistava näyttely Murrosikä. Näyttely on avoinna 20.3.2011 saakka.

Murrosikä tutustuttaa katsojan tämän päivän taidegrafiikkaan ja sen moni-ilmeiseen rajankäyntiin maalaustaiteen, valokuvauksen, installaatioiden tai veistotaiteen lähimaastossa. Näyttelyssä on esillä grafiikan lisäksi piirroksia ja maalauksia sekä veistoksia ja installaatioita, yhteensä 24 suomalaiselta taiteilijalta.

Suomen Taidegraafikoiden liitto on murrosiässä konkreettisesti vasta nyt, 80 –vuotiaana: taidegrafiikka käy läpi jatkuvaa murrosvaihetta kun taiteilijat etsivät taiteen tekemiseen uusia näkökulmia, keinoja mennä eteenpäin, kasvua ja muutosta. Taidegrafiikan kenttä on laajentunut uusien tekniikoiden myötä ja taiteenlajien väliset rajat murtuvat. Tämä tulee hyvin esille myös Salon taidemuseon näyttelyssä.

Maija Albrecht

Anneli Hilli

Hanna Holma

Juha Joro

Reijo Kärkkäinen

Tuula Lehtinen

Teija Lehto

Hannamari Matikainen & Krister Gråhn

Riku Mäkinen

Visa Norros

Pilvi Ojala

Sanna Pappila

Ari Pelkonen

Sami Pennanen

Antti Ratalahti

Anne Rossi

Jaakko Rönkkö

Riitta Rönkkö

Kaisu Sirviö

Anne Tamminen

Eeva Tiisala

Annu Vertanen

Hanna Westerberg

Näyttelyn kuraattorina on toiminut valokuvataiteilija Stefan Bremer, joka valitsi näyttelyyn 24 tekijää yli 180 hakemuksen joukosta. Murrosikä on Salon taidemuseon ja Suomen taidegraafikoiden liiton yhteistuotantoa.

Suomen Taidegraafikot ry. on 1931 perustettu valtakunnallinen yhdistys. Jäseniä yhdistää graafisten menetelmien käyttö taiteellisessa ilmaisussa. Alun perin tavoitteeksi asetettiin taidegraafikoiden aseman ja arvostuksen parantaminen sekä näyttelymahdollisuuksien lisääminen sekä kotimaassa että ulkomailla. Samat tehtävät liitolla on edelleenkin. Se ajaa jäsentensä ammatillisia etuja ja pyrkii parantamaan taiteilijoiden työskentely- ja näyttelymahdollisuuksia. Se tiedottaa taidegrafiikan ajankohtaisista asioista sekä omalle jäsenkunnalleen että suurelle yleisölle. Liitossa on 361 jäsentä, joista 38 on kokelasjäseniä.

Tiedustelut: info(at)taidegraafikot.fi, puh. (09) 700 285 01

Teksti: Salon taidemuseo


Teos: Kaisu Sirviö, "Sirkus jätti kaupungin", 2010, kivilitografia.
Koko: 77 x 112 cm.

Suomen Taidegraafikoiden juhlavuoden gallerianäyttelyyn Jyväskylään on valittu Sanna Pappila ja Ari Pelkonen

Kuraattori Stefan Bremer on valinnut Suomen Taidegraafikoiden 80-vuotisjuhlanäyttelystä Salon taidemuseosta kaksi nuorta taiteilijaa juhlavuoden gallerianäyttelyyn Jyväskylään syksyllä 2011. Näyttely on avoinna yleisölle Galleria Harmoniassa 25.8-18.9.2011.


Molempia valittuja graafikoita yhdistää rakkaus väreihin sekä se, että he tekevät graafisin menetelmin uniikkiteoksia.

Ari Pelkosen (s. 1978) puupiirrokset ovat tavallaan perinteisen esittäviä, mutta samalla unenomaisia. Hän luo kuvissaan voimakkaita tunnetiloja, joissa läsnäolo ja runollisuus yhdistyvät. Hänen puupiirroksensa ovat maalauksellisia ja vasta lähempi tarkastelu paljastaa valitun tekniikan.

Sanna Pappila (s. 1986) on Salon Taidemuseon Murrosikä -näyttelyn taiteilijoista nuorin. Hänen monotypioissaan hehkuvat värit. Teokset muodostavat keskenään vuoropuhelun: muotojen ja värien kesken syntyy dialogi. Pappila tuntuu työskentelevän intuitiivisesti ja hänen teoksensa ovat sekä intiimejä että rentoja.

Lue lisää...


 

 

 

 

 


 

Salon taidemuseo Veturitalli on avoinna:

ti – pe 10 – 18

la 11 – 17

su 11 – 18

ma suljettu.

Osoite:

Mariankatu 14

24240 Salo

p. 02-7784892.

Pääsymaksu 4 e,

alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

 

Tervetuloa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@taidegraafikot.fi