Suomen Taidegraafikot ry

ratsumiehet2 copy

Yhdistyksen toiminta

Suomen Taidegraafikot ry on yleishyödyllinen, vuonna 1931 perustettu valtakunnallinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää taidegrafiikan ja piirustustaiteen tunnettavuutta ja harjoittaa aktiivista tiedotus- ja näyttelytoimintaa.

Suomen Taidegraafikot ry on Suomen Taiteilijaseuran jäsenjärjestö. Yhdistys toimii tiiviissä yhteistyössä muiden suomalaisten taiteilijajärjestöjen kanssa. Se hoitaa myös yhteyksiä ulkomaisiin järjestöihin.

Yhdistys toimii valtakunnallisena taidegraafikoiden ja piirtäjien etujärjestönä tarjoten jäsenille mm. näyttelymahdollisuuksia, ajankohtaista tietoa apurahoista, työskentelytiloista, kilpailuista, koulutuksesta ja neuvontaa ammatillisissa kysymyksissä. Näyttelytoiminta, tiedotus ja viestintä sekä monipuolinen taidegrafiikan myynti- ja neuvontapalvelu palvelevat sekä jäsentaiteilijoita että suurta yleisöä. Näyttelytila Galleria G ja sen yhteydessä toimiva taidegrafiikan myyntikokoelma Grafoteekki Helsingin Pieni Roobertinkadulla ovat yhdistyksen näkyvimpiä toimintoja. Grafoteekki toimii jäsenistön teosten myyntikanavana ja tarjoaa yleisölle edustavan valikoiman taidegrafiikkaa ympäri Suomen työskenteleviltä taiteilijoilta.

Yhdistyksessä on jäsenenä yhteensä noin 370 ammattitaiteilijaa. Kunniajäseniä ovat Outi Heiskanen, Matti Koskela, Viktor Kuusela ja Ulla Rantanen.

Suomen Taidegraafikot ry:n kokoelma

Vuodesta 1940 lähtien Suomen Taidegraafikot ry on kerännyt taidegrafiikan kokoelmaa, joka on deponoitu Jyväskylän taidemuseoon. Kokoelma on lajissaan maan laajin ja se koostuu runsaasta 5000 teoksesta lähes 250 taiteilijalta. Kokoelmaa kerrytetään edelleen.

Kannatusjäsensalkut

Suomen Taidegraafikoiden liitto julkaisi 1963-2008 vuosittain kannatusjäsensalkun. Salkkujen sisältämät vedokset muodostivat hienon sarjan suomalaista taidegrafiikkaa, jonka tekijöinä ovat keskeiset taidegraafikot. Osa kannatusjäsenvedoksista on edelleen myynnissä (ks. verkkokauppa).