Etusivu Tietoa toiminnasta Galleria G Taiteilijat Myyntikokoelma Kannatusjäsenet Taidegrafiikka


Hallinto

Miten jäseneksi

Linkkejä

Uutisarkisto

 

 

JäsenilleSuomen Taidegraafikot ry.

Suomen Taidegraafikot ry. on valtakunnallinen yhdistys. Jäseniä yhdistää graafisten menetelmien käyttö taiteellisessa ilmaisussa.

Liiton tavoitteet

Suomen Taidegraafikot ry. on perustettu vuonna 1931. Liiton tavoitteeksi asetettiin taidegraafikoiden aseman ja arvostuksen parantaminen sekä näyttelymahdollisuuksien lisääminen sekä kotimaassa että ulkomailla. Liitto ajaa jäsentensä ammatillisia etuja ja pyrkii parantamaan taiteilijoiden työskentely- ja näyttelymahdollisuuksia.

Liitto toimii myös asiantuntijana ja vaikuttaa näin taidetta koskeviin julkisen hallinnon ratkaisuihin. Se on myös tiedotusorganisaatio, joka tiedottaa taidegrafiikan ajankohtaisista asioista sekä omalle jäsenkunnalleen että suurelle yleisölle.

Galleria G ja Grafoteekki

Galleria G, myyntikokoelma ja taidelainaamo Grafoteekki sekä liiton toimisto sijaitsevat Helsinginssä, Pieni Roobertinkadulla.

Liiton jäsenet

Liitossa on vuonna 2015 yhteensä 368 jäsentä, joista 34 on kokelasjäseniä.

Liiton kunniajäseniä ovat Outi Heiskanen, Matti Koskela, Viktor Kuusela ja Ulla Rantanen.
Uudet jäsenet ja kokelasjäsenet valitsee valintalautakunta kerran vuodessa, marraskuussa. Suomen Taidegraafikot ry:llä on lisäksi kannatusjäseniä.

Suomen Taidegraafikot ry:n kokoelma

Vuodesta 1940 lähtien Suomen Taidegraafikot ry on kerännyt taidegrafiikan kokoelmaa, joka on deponoitu Jyväskylän taidemuseoon.

Se on lajissaan maan laajin. Siinä on runsaat 5 000 teosta lähes 250 taiteilijalta ja teosten määrä kasvaa vuosittain.

Jyväskylän taidemuseo

Yhteistyö

Suomen Taidegraafikot ry. toimii tiiviissä yhteistyössä muiden suomalaisten taiteilijajärjestöjen kanssa. Se hoitaa myös yhteyksiä ulkomaisiin järjestöihin.

 

 

 

info@taidegraafikot.fi