Galleria G:n esittely

/


kuva: Marjatta Nuorevan näyttely marraskuussa 2018, kuvaaja Titus Verhe

Galleria G on Suomen Taidegraafikot ry:n ylläpitämä näyttelytila. Galleriassa on vuosittain 12 näyttelyä. Näyttelyiden vallinnasta vastaa ammattitaiteilijoista koostuva näyttelytoimikunta. Näyttelyohjelma on monipuolinen – pääpaino on grafiikassa ja paperille tehdyssä taiteessa, mutta galleriassa esitellään myös muita kuvataiteen muotoja.

Galleria G on toiminut vuodesta 1968 lähtien. Nykyinen näyttelytila sijaitsee Pieni Roobertinkadulla Leijona-apteekin entisissä tiloissa vuonna 1920 rakennetussa Jalanderin talossa.

 

KANTAKAUPUNGIN GALLERIAKIERROKSET
Galleria G, Galleria Katariina, Galleria Sculptor, tm galleria ja Valokuvagalleria Hippolyte järjestävät yleisölle ilmaisia opastettuja näyttelykierroksia, joissa tutustutaan taiteilijavetoisten gallerioiden näyttelytarjontaan. Kullakin näyttelykierroksella vieraillaan neljässä galleriassa. Osassa gallerioita on mahdollisuuksien mukaan myös taiteilija paikalla. Kierrosten oppaana toimii Katariina Salmijärvi. Tuleviin kierroksiin ja niiden aikatauluihin voi tutustua Kantakaupungin galleriakierrosten Facebook-sivulla.

 

Gallerian pohjakaava