Heli Kurunsaari

/ Näyttelyt /

Heli Kurunsaari
Väki väkevä
4.8.–29.8.2021

Käsittelen taiteessani ihmisyyttä ja ihmisen kuulumista ympäristöönsä ja historiaansa. Pohdin mitä kaikkea kannamme mukanamme, välitämme ja siirrämme eteenpäin uusille sukupolville. Teoksissani yhdistyvät elämän todelliset tapahtumat sekä mielen sisäiset näyt kuten tunteet ja muistot.

Näyttelyn yhden laatan puupiirrostekniikalla valmistetut teokset rakentuvat lukuisista päällekkäisistä koivuvanerilta japaninpaperille vedostetuista öljyvärikerroksista. Näyttelykokonaisuuden teokset ovat valikoituneet parin viime vuoden aikana valmistuneista töistä.

Heli Kurunsaari

 

Heli Kurunsaari (s. 1971 Lapua) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja puupiirtäjä. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista vuonna 1996 ja kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2013.

Kurunsaaren teoksia on keskeisissä julkisissa taidekokoelmissa kuten Kiasma, Suomen valtio ja HAM, sekä lukuisten muiden kaupunkien ja säätiöiden kokoelmissa. Merkittävä osa Heli Kurunsaaren taiteellista toimintaa on työskentely kolmihenkisen taiteilijaryhmä Hyäryllisen projekteissa yhdessä Jouko Korkeasaaren ja Sari Koski-Vähälän kanssa.

www.helikurunsaari.net
www.hyaryllista.net
instagram: helikurunsaari
heli.kurunsaari@gmail.com

Taiteilijan työskentelyä on tukenut: