Pia Strang

/ Näyttelyt /

Pia Strang
Candy Shop
4.11.–29.11.2020

SWEETS FOR MY SWEET, SUGAR FOR MY HONEY

Monotypiani rakentuvat kerroksittain, useiden vedostuskertojen ja välillä sattumanvaraisestikin intuition johdattamina. Värien sekoittaminen on yksi työskentelyn antoisimmista puolista ja välillä saatan viettää tunteja pelkästään erilaisia sävyjä sekoitellen ja kaavoja muistiin kirjoittaen. Eri värien yhdisteleminen on mielestäni loputtoman kiehtovaa.

Marraskuiseen, poikkeustilaiseen Helsinkiin halusin tuoda nimenomaan värejä. Pussillisen irttareita. Toki parilla salmiakilla höystettynä.

Musiikki on myös hyvin tärkeä osa taiteellista prosessiani. Milloinkaan en vedosta ilman kuulokkeita ja musiikkia. Usein jokin tietty kappale saattaa olla teoksen innoittajana tai vähintäänkin loppuun saattajana. Näyttelyn nimen lainasin 50 Centiltä ja näyttelystä löytyykin eräs kahden neljänneksen teos.

Pia Strang

 

Pia Strang (1974) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee taidegrafiikassa monotypian keinoin. Tekniikkaa voisi kutsua myös multitypiaksi, koska jokainen uniikki vedos syntyy kerros kerrokselta. Strangin teokset ovat abstrakteja ja perustuvat värien ja muotojen dialogiin. Hänen teoksiaan on useissa kokoelmissa, mm. Valtion taidekokoelmissa sekä Jyväskylän taidemuseon kokoelmissa.

Näyttelyä on tukenut: