Äärellä – Invid – Amongst 26.6.–21.7.2018

/ Tulevat ja menneet näyttelyt /

JAANA ERKKILÄ, SARA ILVESKORPI, TIINA JAAKKOLA, PETRA KOIVISTO, JANIKA SALONEN, EMILIA TANNER, TIINA VAINIO

 
Kuva Titus Verhe

Galleria G:n kesä-heinäkuun näyttelyyn on valittu seitsemän taiteilijaa.  
Näyttelyhaku oli avoin kaikille Suomen Taidegraafikot ry:n jäsenille.

JAANA ERKKILÄ

Jaana Erkkilä on kuvataiteilija ja tutkija. Hän työskentelee kuvataiteen professorina Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa. Erkkilä on valmistunut Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta (2000) ja Taiteen tohtoriksi (2012) Aalto-yliopiston Taiteen laitokselta. Erkkilän omaa taiteellista ilmaisukieltä voisi kuvata yhdistelmäksi toden ja mielikuvituksen maailmoja toteutettuina taidegrafiikan eri tekniikoin.

SARA ILVESKORPI

Sara Ilveskorpi (s. 1970) asuu ja työskentelee Kemiönsaaressa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta 2016, ja aloittaa taiteen maisteriopinnot Aalto-yliopistossa syksyllä 2018. Hänen työskentelynsä ei ole materiaali- tai tekniikkasidonnaista ja perustuu päiväkirjamaiseen valokuvaamiseen. Ilveskorpi on toiminut taiteilijana erilaisissa yhteisötaiteen projekteissa. Tänä vuonna Ilveskorpi on esimerkiksi työskennellyt tuottajana SIDOS-näyttelyssä, joka esitteli Kaarinassa Suomi 100 -juhlavuoden aikana yhteisöllisesti toteutettuja ympäristötaideteoksia. Hän myös vastasi tapahtuman näyttelyarkitehtuurista.

TIINA JAAKKOLA

Tiina Jaakkola (s. 1970) asuu ja työskentelee Tampereella. Hän on valmistunut Imatran Taideoppilaitoksesta vuonna 1998 ja jatkanut opiskeluja Tampereen Ammattikorkeakoulun täydennyskoulutuksessa (2000-02, Kuvataiteilija AMK).  Jaakkola maalaa munatempera-tekniikalla maalauksia ja tekee kartonkigrafiikkaa, johon hän yhdistelee muita grafiikan tekniikoita.

PETRA KOIVISTO

Petra Koivisto (s. 1975) on valmistunut taidegraafikoksi Kuvataideakatemiasta. Hän asuu ja työskentelee Luopajärvellä Etelä-Pohjanmaalla. Koivisto työskentelee monotypia tekniikalla. Hänen teoksensa ovat maalauksellisia ja niiden lähtökohtana on usein maisema. Taiteilija kuvaa hänen teostensa muodostuvan ajatuskerroksista, unelmista ja todellisuudesta
– limittäin ja päällekkäin.

JANIKA SALONEN

Janika Salonen (s. 1978) asuu ja työskentelee Lahdessa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista. Hän toimii Lahden Taidegraafikot ry:n puheenjohtajana (2017-).
Salonen työskentelee sekä taidegrafiikan tekniikoilla että piirtämällä. Näyttelyssä nähtävät hiilipiirustukset ovat abstraktin ja esittävän välimaastossa. Teoksissa yhdistyy aggressiivinen viivankäyttö sekä pehmeät liukuvat pinnat.

EMILIA TANNER

Emilia Tanner (s. 1990) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän suorittaa parhaillaan kandidaatin tutkintoa taidegrafiikan osastolla Kuvataideakatemiassa. Tanner on valmistunut aikaisemmin Pekka Halosen akatemiasta kuva- ja mediataiteen koulutusohjelmasta. Hän työskentelee erilaisten taidegrafiikkaan kytkeytyvien tekniikoiden kautta. Työskentelyssään hän kertoo olevan tärkeää materiaalin tutkimisen sekä käsitellyn ja käsittelemättömän pinnan suteen. Katoavaisuus, sattuma ja kehollisuus ovat usein toistuvia aiheita Tannerin teoksissa.

TIINA VAINIO

Tiina Vainio (s. 1960) on taidemaalari. Hän työskentelee monipuolisesti eri tekniikoilla.
Vainio on valmistunut Turun Piirustuskoulun maalauslinjalta ja suorittanut myöhemmin maalaustaiteen ja julkisen taiteen erikoistumisopinnot sekä pedagogisia opintoja.
Hän tekee mm. grafiikkaa, installaatioita, esinekoosteita, lavastuksia ja ympäristötaidetta.
Vainion teoksissa esiintyy yllättäviä materiaaleja ja tekotapoja: grafiikan vedokset voivat muodostaa tapetin, maalauspohjana voi toimia räsymatto tai veistos rakentua risuista.
Aiheet liittyvät usein luontoon tai ihmisen asuinympäristöön.

 
Kuva Titus Verhe