Sini-Meri Hedberg 28.2.–25.3.2018

/ Tulevat ja menneet näyttelyt /

VIEW II

 
Sini-Meri Hedberg: Erämaa, 2018, akryyli ja öljy kankaalle, 100 x 100 cm

Maalaus näyttäytyy minulle toisinaan moniselitteisesti rönsyillen ja välillä merkityksellisyyden voi tiivistää mustaan neliöön. Värit sekä viitteellisesti maalattu maisema johdattelevat mieltäni askarruttavien kysymysten äärelle: Miten määritellä ihmisen aika, oleminen? Mistä tulen, minne menen?

Maalauksissani toistuva sumu vertautuu elämän arvoituksellisuuteen ja minuuden käsitteen lopulliseen saavuttamattomuuteen. Sumu hälvenee kuitenkin hetkittäin. Elämässä tapahtuvat muutokset, ajallisuuden oivaltaminen ja pysähtyminen hetkeen paljastavat oleellisen.

Maalauksiani ovat inspiroineet pohjoinen taivas, abstrakti expressionismi ja saksalainen 1800-luvun romanttinen maisemamaalaus, erityisesti Caspar David Friedrichin maalaukset.

Sini-Meri Hedberg


Sini-Meri Hedberg (s. 1972) on valmistunut kuvataiteilijaksi 2004 Turun Taideakatemiasta ja asuu ja työskentelee Turussa. Hän on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä ja osallistunut valtakunnallisiin yhteisnäyttelyihin, viimeisimpinä SKjL:n teema näyttelyyn ”Onni” Lapuan Taidemuseossa ja SKjL:n vuosinäyttelyyn Riihimäen taidemuseossa. Hedberg on Taidemaalariliiton ja Turun Taiteilijaseuran jäsen.

www.sinimerihedberg.com

 

Näyttelyä on tukenut Turun kulttuurilautakunta.