Timo Partanen 3.-28.2.2016

/ Tulevat ja menneet näyttelyt /
timo_partanen
Timo Partanen, Puutarha II, 2015, tussi ja gesso, 200 x 150 cm

Alussa tein kuvan, jonka nimesin puutarhaksi. Jokin siinä jäi vaivaamaan. Ihan kuin jotain uutta olisi ollut tulossa näköpiiriini, mutta jäänyt vielä osin hämärän peittoon. Tämän epäselvyyden pohdinta johti toiseen ja kolmanteen, yhä uusiin kuviin. Niistä askel askeleelta paljastuva maailma vaati lisäselvityksiä ja tarkennuksia. Oli tehtävä lisää kuvia.

Avautui aivan uusia näkymiä, joiden mahdollisuuksia ja olemassaoloa en ollut käsittänyt. Kaikki oli yhtä aikaa sekä riemukasta että hieman karmeaa, sen realisoiminen hengästytti fyysisesti ja henkisesti.

Näissä kuvissa vauhti on usein kiivas mutta niin on myös se maailma, josta kuvat kertovat. Anna mielesi vaeltaa vapaasti!

Helsingissä tammikuulla 2016, Timo Partanen

Näyttelyn ovat osaltaan tehneet mahdolliseksi ne useat yksityishenkilöt, jotka ovat viime vuosien aikana hankkineet tai vuokranneet teoksiani. Suuri kiitos heille.


Timo Partanen (s. 1970 Ruovesi) asuu ja työskentelee Helsingissä. Partanen on järjestänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla sekä osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin kotimaan lisäksi mm. Saksassa, Ranskassa ja Italiassa. Hänen teoksiaan on mm. Swanljungin / Kuntsin modernin taiteen museon, Helsingin ja Oulun taidemuseoiden, Suomen valtion sekä yksityisissä kokoelmissa Suomessa ja ulkomailla.

Partanen työskentelee lähinnä mustavalkoisilla piirustustekniikoilla. Hänen teoksilleen on ollut luonteenomaista maiseman käyttö lähtökohtana sekä niukat kontrastit – nyt avautuvassa Galleria G:n näyttelyssä on kuitenkin esillä jotain ihan muuta!

www.timopartanen.info