Jäsenkriteereistä

Jäseneksi voidaan valita taiteilija, joka on osoittanut pätevyytensä kuvataiteilijana: taidegraafikkona tai piirtäjänä. Valinnassa näyteteokset ja ammattimainen työskentely ovat keskeiset ammattipätevyyden mitat. Jäsenvalintatoimikunta voi valita hakijan joko kokelasjäseneksi tai varsinaiseksi jäseneksi. Kokelasjäsenen on haettava liiton varsinaista jäsenyyttä viiden vuoden kuluessa. Jäsenhaku tapahtuu kerran vuodessa marraskuussa. Jäsenhausta voi tiedustella lisää liiton toimistosta.

Suomen Taidegraafikot ry tarjoaa jäseniksi valituille taiteilijoille erilaisia palveluita ja etuja, joista voi lukea tarkemmin täältä: Jäsenpalvelut


Jäsenhakuohje 2018

in English

Hakemus

Jäsenhakulomake, näytetyöt (6-8 kpl), portfolio (max 15 kuvasivua) ja teosluettelo näyteteoksista (teoksen nimi, valmistumisvuosi, tekniikka ja mitat) tulee lähettää tai toimittaa liiton toimistoon gallerian aukioloaikoina (ti-pe 11-17, la-su 12-16)  27.11.-2.12.2018 välisenä aikana, viimeistään sunnuntaina 2.12. klo 16 mennessä.

Suosittelemme näyteteosten toimittamista valintatilaisuuteen. Jäseneksi on mahdollista hakea pelkällä portfoliolla siinä tapauksessa, että näyteteosten toimitus ja käsittely on hankalaa (suurikokoiset teokset, installaatiot jne.).

Jäsenvalintalautakunta käsittelee jäsenhakemukset. Toimikuntaan kuuluu liiton johtokunta sekä syyskokouksessa valittavat toimikunnan jäsenet. Raati on siis vuosittain ainakin osin muuttuva.
Suomen Taidegraafikot ry on ammattilaisjärjestö ja jäsenhaku on suunnattu ammattimaisesti työskenteleville kuvataiteilijoille. Hakija voi tehdä taidegrafiikkaa tai piirustuksia, mutta myös muunlaista taidetta. Yksi vahva hakemisen syy on se, että hakija kokee kuuluvansa Suomen Taidegraafikot ry: n piiriin, puhutaan ”taidegraafikon/ taidepiirtäjän identiteetistä”.  Myös muiden liittojen taiteilijoita on hakenut ja päässyt STG:n jäseneksi. Kerro hakemuksessa, miksi hakeudut juuri Suomen Taidegraafikot ry:een.

Jäsenvalintatoimikunta 2018

Liiton johtokunta: Seela Petra Lehtonen, Iina Heiskanen, Maija Albrecht, Vappu Johansson, Juha Joro, Mari Hallapuro ja Janika Salonen sekä yleiskokouksen valitsema jäsenvalintatoimikunta: Hannu Artinaho, Susanna Autio, Ritva-Liisa Malmi, Suvi Sysi ja Tuuli-Anna Viitanen. Varajäsenet: Kaisa Eriksson, Teija Immonen ja Hanna Varis.

Jäsenhakulomake

Täytä jäsenhakulomake (pdf) huolella. Älä viittaa lomakkeella ansioluetteloon, vaan täytä lomakkeen kohdat asianmukaisesti. Jäsenhakulomakkeen saat tulostettua tästä: JASENHAKULOMAKE2018.

Jurytetyt näyttelyt, yhteisnäyttelyt

Kerro jurytetyt ja kuratoidut näyttelyt, joissa teoksiasi on ollut. Voit kertoa nimeltä myös juryn jäsenet ja kuraattorit. Vapaaseen tarjontaan perustuvat näyttelyt, joihin pääsee osallistumismaksua vastaan, eivät yleisesti ole kovin arvostettuja, vaikkakin niihin osallistuminen osoittaa aktiivisuutta.

Yksityisnäyttely ja ryhmänäyttelyt

Kerro tärkeimmät yksityis- ja ryhmänäyttelysi. Voit luetella myös ryhmän muut jäsenet.

Muu taiteellinen toiminta

Kerro tässä kohtaa muusta työskentelystäsi taiteen parissa, esim. erilaisista työryhmistä, poikkitaiteellisista tapahtumista, taidetempauksista tai muusta aktiivisuudesta, jonka katsot tukevan kuvataiteilijan työtäsi.

STG on valtakunnallinen liitto ja jäsenhaussa arvioidaan hakijan työskentelyaktiivisuutta laajalti. Voi olla, että hakija on aktiivinen omalla asuinalueellaan, mutta laajempi taiteilijantyön esittely vielä puuttuu. Kerro vapaamuotoisesti hakemuksessa myös tulevaisuuden tavoitteistasi ja tulevaisuudessa varmasti toteutuvista työtapahtumista.

Hakijaa arvioidaan pääosin hänen tämän hetkisen työskentelyaktiivisuuden mukaan. Jos työskentelyssä on ollut taukoa, se kannattaa selittää (esim. pitkä äitiysloma).

Hakuteoksista

Älä lähetä jäsenvalintaan suurikokoisia ja hankalasti käsiteltäviä teoksia. Esitä sellaiset teoksesi portfoliossa teoskuvin. Voit halutessasi liittää portfolioon esim. koevedos- tai muita mallipaloja, jos tuntuu, ettei printtikuva kerro totuutta alkuperäisestä teoksesta. Huomioithan, että jäsenvalintalautakunta käy teokset läpi ja niitä nostellaan ja siirrellään ahtaissa tiloissa. Raati ei halua turmella teoksia, mutta hankalasti käsiteltävien teosten kanssa saattaa sattua tahattomia vahinkoja. Kiinnitä huomiota teosten siisteyteen ja viimeistelyyn. Vanhoja teoksia ei kannata toimittaa, vaan ne voi esitellä portfoliossa.

Portfolio

Tee portfoliosta mahdollisimman laadukas. Kiinnitä huomiota teoskuviin. Portfolioon kannattaa liittää mukaan myös yleiskuvia näyttelyripustuksista, koska ne kertovat teosten mittasuhteista paremmin kuin A4-tuloste. Portfolion materiaalin kannattaa olla siisti ja yhteneväinen. On suositeltavaa, että teostiedot on kirjoitettu kuvan alle koneella, ei käsin.

Hakemusten toimitus

Hakemusten toimitusosoite on:  Suomen Taidegraafikot ry, Pieni Roobertinkatu 10, 00120 Helsinki. Matkahuollon tai postin kautta toimitettaviin lähetyksiin tulee merkitä ”perillekanto klo 11-17”. Hakemukset toimitetaan 27.11.-2.12.2018 välisenä aikana, viimeistään sunnuntaina 2.12. klo 16 mennessä.

Hakemuksia ei noudeta Matkahuollon toimipisteistä tai postista. Myöhässä tulleita jäsenhakemuksia ei käsitellä.

Hakemusten käsittelykulu

Jäsenhakemusten käsittelykulu on 20 euroa, joka suoritetaan 30.11. mennessä tilille: FI94 4108 0010 3197 81
Merkitse maksun viestikenttään: Jäsenhaku/oma nimi.
Huom: jos olet jo liiton kokelasjäsen, joka hakee varsinaista jäsenyyttä, niin käsittelykulua ei peritä.

Hakutulokset

Kaikille hakijoille ilmoitetaan jäsenvalinnan tuloksista kirjeitse valintatilaisuuden jälkeen. Jäsenyys alkaa vuoden 2019 alusta. Jäsenmaksu on 155 €/vuosi (vuonna 2018).

Näyteteosten nouto

Näyteteokset tulee noutaa ti–la 4.-9.12.2018 gallerian aukioloaikoina: ke – pe klo 11-17, la – su klo 12-16. Huom: galleria on suljettu itsenäisyyspäivänä torstaina 6.12. Noutamattomat teokset palautetaan vastaanottajan laskuun noin kahden viikon kuluessa teosten noutoajan päättymisestä.

Tiedustelut

Riikka Tuomarla, puh. 050 449 9229, riikka.tuomarla@taidegraafikot.fi, info@taidegraafikot.fi