STG-logo-harmaa-RGB

Tämä sivu on tarkoitettu Suomen Taidegraafikot ry:n jäsenten käyttöön. Sivulla tiedotetaan jäsenistöä koskevista ajankohtaisista asioista ja jäseneduista.  Täältä löytyy myös liiton säännöt, erilaiset kaavakkeet sekä muut jäsenistölle suunnatut asiat.

Ajankohtaista


TEOSVÄLITYSTILAISUUDEN ILMOITTAUTUMINEN 7.1.–2.2.2020

Taidegraafikoiden ja kuvanveistäjien vuotuinen teosvälitys TEOS 2020 järjestetään 21.2.–1.3.2020 Kaapelitehtaan Puristamossa ja Valssaamossa (C-rappu).

Ilmoittautumislomake (myyntivaltakirja) täytetään täydellisin teostiedoin varustettuna 7.1.–2.2.2020 sähköisesti tästä linkistä:

TEOS 2020 -ilmoittautuminen

Emme ota vastaan ilmoittautumisia 2.2.2020 jälkeen. Muista siis ilmoittautua ajoissa.

Toimita ilmoittautumislomakkeen liitteenä myös ajantasainen cv asiakkaiden käyttöön sekä yksi teoskuva tapahtuman tiedotukseen / julkaistavaksi teosvälityksen verkkosivulla (www.teosvälitys.fi).

OSALLISTUMISMAKSU
Teosvälitystilaisuuden osallistumismaksu on 30 euroa. Maksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä 2.2.2020 mennessä Suomen Taidegraafikot ry:n tilille: FI94 4108 0010 3197 81

TEOSTEN TOIMITUS JA TOIMITUSOSOITE
Teokset toimitetaan Kaapelitehtaalle maanantaina 17.2.2020 klo 9-17.

STG ei järjestä teoskuljetusta Grafoteekista Kaapelitehtaalle. Teoksia ei voi toimittaa etukäteen. Mikäli lähetät teoksesi postitse tai Matkahuollon välityksellä, on toimitukseen tilattava perillekanto. Merkitse pakettiin PERILLEKANTO MAANANTAI 17.2. KLO 9-17. Teoslähetyksiä ei noudeta postista tai Matkahuollon toimipisteistä.

Teosten toimitusosoite:
Suomen Taidegraafikot / Teosvälitys
Kaapelitehdas, Puristamo, Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki

YHTEISKULJETUKSET
Lista kuljetuksen taiteilijoista sekä kuljetusten saapumis- ja lähtöaikatauluista ilmoitetaan 10.2.2020 mennessä sähköpostitseasiakaspalvelu@taidegraafikot.fi

Yhteiskuljetuksen kuljettaja vastaa teosten purkamisesta ja pakkaamisesta. Kuljettajan tulee ilmoittautua henkilökunnalle ennen purkua/pakkaamista.

OSALLISTUMISOHJEET
Teosvälitystilaisuuteen voi jättää 1-6 teosta, joista enintään 3 kehystettynä. Kehystettyjen teosten tulee olla ripustusvalmiita ja vedoksissa taustapahvi ja suojamuovi. Mikäli teos ei ole ripustusvalmis tai siitä puuttuu hintatiedot, niin teosta ei voi laittaa esille.

Käytännön syistä toivomme, ettei teosvälitykseen ilmoiteta teoksia, jotka ovat kooltaan hyvin pieniä tai hinnaltaan alle 100 euroa. Myöskään erittäin herkkiä tai vaikeasti käsiteltäviä / ripustettavia teoksia ei välttämättä kannata tuoda tilaisuuteen myyntiin.

Teosvälitykseen voi mielellään ilmoittaa myyntiin suurikokoisia seinälle ripustettavia teoksia.

Taiteilijan nimi, teoksen nimi ja hinta tulee merkitä jokaisen teoksen taakse (kehystettyjen teosten taakse kokonaishinta kehyksineen). Mikäli useampi teos on samanniminen, tulee teokset numeroida sekä teosten taakse että ilmoittautumislomakkeeseen. Tarkista, että teoksen hintatiedot vastaavat ilmoittautumisen yhteydessä merkittyjä tietoja. Ilmoittautumislomakkeeseen merkittyjä teostietoja ei voi muuttaa jälkikäteen. Mikäli ilmoittautumislomakkeessa olevat tiedot eivät ole oikein, vastaa taiteilija itse mahdollisista hinnoitteluvirheistä.

STG ei vastaa teoksille kuljetuksen tai näyttelyn aikana mahdollisesti syntyneistä vahingoista. Taiteilija vastaa itse teosten vakuuttamisesta ja kuljettamisesta. STG ei vastaa näyttelytilaan jätetyistä pakkaus- ja kuljetusmateriaaleista.

Myyntiprovisio (35 %) lasketaan teoksen arvonlisäverottomasta hinnasta kehyksineen. Myyntivaltakirjaan tulee merkitä onko taiteilija alv-velvollinen sekä y-tunnus. Teoshintojen tulee sisältää taiteilijan arvonlisäveron.

TEOSTEN PALAUTTAMINEN
Ilmoittautumiskaavakkeeseen on merkittävä teosten palautustapa:
noudan itse / Matkahuolto.

Tilaisuus päättyy sunnuntaina 1.3. klo 17. Kaikki myymättä jääneet teokset on noudettava Kaapelitehtaalta sunnuntaina 1.3. klo 17-19 välisenä aikana. STG ei vastaa noutamatta jääneistä teoksista. Koska tapahtumassa on asiakkaita myös purkupäivänä klo 17 asti, toivomme, ettei teoksia noudeta ennenaikaisesti.

Ilmoitathan sähköpostitse (asiakaspalvelu@taidegraafikot.fi), mikäli joku toinen noutaa teokset puolestasi (noutavan henkilön nimi).Ohjeista noutavaa henkilöä ilmoittautumaan henkilökunnalle ennen teosten poisvientiä.

STG ei järjestä teoskuljetusta Kaapelitehtaalta Grafoteekkiin, eikä myymättä jääneitä teoksia oteta Grafoteekkiin myyntiin suoraan teosvälityksestä. Mikäli asut Uudenmaan ulkopuolella etkä saa teoksille järjestettyä kuljetusta, niin teokset palautetaan Matkahuollon välityksellä vastaanottajan laskuun (arvioitu saapumisajankohta noin 2 viikkoa tilaisuuden jälkeen).

TEOSMYYNNIT
Ilmoitamme taiteilijoille, joiden kaikki teokset on myyty tilaisuuden aikana. Voit halutessasi tiedustella myyntejä tapahtuman aikana ja sen jälkeen sähköpostitse: asiakaspalvelu@taidegraafikot.fi
Huomioithan, että tapahtuman aikana henkilökunta on kiireinen asiakaspalvelussa.

Tiedustelut:
Myyntikokoelma Grafoteekki
asiakaspalvelu@taidegraafikot.fi, puh. 050 362 2091


SUOMEN TAIDEGRAAFIKOT RY:N SYYSKOKOUKSEN PÄÄTÖKSIÄ

Suomen Taidegraafikot ry:n syyskokous järjestettiin Tampereella ravintola Telakalla lauantaina 30.11.2019. Varsinaisen syyskokouksen jälkeen saatiin kuulla Annika Dahlstenin esitys taiteilijoista asiantuntijoina. Hän työskentelee Taiken taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelmassa läänintaiteilijana. Tämän jälkeen ohjelma jatkui vapaamuotoisesti vierailulla Johanna Pihlajamaan ja Hannamari Matikaisen työhuoneelle. Kiitos kaikille kokoukseen osallistuneille, Annika Dahlstenille antoisasta esityksestä ja Taidetyöhuoneen taiteilijoille vierailun järjestämisestä.

Syyskokouksen luottamushenkilövalinnat
Kokouksessa tehtiin luottamushenkilövalintoja. Liiton puheenjohtajana jatkaa Seela Petra Lehtonen (2020-2021). Johtokunnan jäseniksi valittiin Maija Albrecht, Teija-Tuulia Ahola ja Milla Toukkari. Näyttelytoimikuntaan valittiin Susanna Autio ja Pälvi Hanni. Liiton jäsenvalintatoimikuntaan valittiin Marita Mikkonen, Tuukka Peltonen, Anne Tamminen, Hanna Varis ja Marje Viitala. Varajäseniksi valittiin Tessa Aarniosuo, Annika Dahlsten ja Anna-Maija Mattila-Selin.

Suomen Taiteilijaseuran edustajiston kokousedustajiksi valittiin Teija-Tuulia Ahola, Maija Albrecht, Pälvi Hanni ja Hanna Varis. Varaedustajiksi valittiin Annika Dahlsten, Marita Mikkonen, Tuukka Peltonen ja Päivi Somppi.

Liiton kokousedustajaksi Kuvaston vuosikokoukseen ja syyskokoukseen valittiin Irma Tonteri. Varaedustajaksi valittiin Emilia Tanner.

Jäsenmaksut ja luottamushenkilöiden palkkiot
Jäsenmaksun suuruudeksi vuodelle 2020 päätettiin 155 euroa. Uusien sääntöjen mukaisesti 65 vuotta täyttäneet tai eläkkeellä olevat jäsenet maksavat ½ jäsenmaksusta, eli 77,50 euroa. Kunniajäsenet ja 80 vuotta täyttäneet ovat vapautettuja jäsenmaksusta.

Luottamushenkilöiden kokouspalkkiot päätettiin säilyttää ennallaan (puheenjohtaja 50 € / kokous, muut 40 €, kokousten matkakulut korvataan luottamushenkilöille ja puheenjohtajan vuosipalkkio on 7 000 €).

Toimintasuunnitelma ja talousarvio
Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio. Niihin voi tutustua liiton jäsensivulla

Kokouksessa käsiteltiin sääntömuutos. Ensimmäinen käsittely jossa sääntömuutos hyväksyttiin, tapahtui Helsingissä ylimääräisessä yleiskokouksessa 18.10.2019. Sääntömuutoksesta äänestettiin ja muutokset hyväksyttiin kokouksessa yksimielisesti. Säännöistä päätettiin muuttaa seuraavat kohdat:

3 § JÄSENET
Jäsenyystyypit
Liiton varsinaisia jäseniä ovat kuvataiteilijat, jotka harjoittavat taidegrafiikkaa tai taidepiirtämistä. Kannatusjäseniä ovat liiton toimintaa tukevat henkilöt tai oikeustoimikelpoiset yhteisöt. Jäsenet jakautuvat seuraavasti: 1. Varsinaiset jäsenet 2. Kunniajäsenet 3. Kannatusjäsenet.

Aikaisemmat kokelasjäsenet siirtyvät vuonna 2020 varsinaisiksi jäseniksi.

Jäsenvalintatoimikunnan kokoonpano
Liiton uudet varsinaiset jäsenet valitsee jäsenvalintatoimikunta, johon kuuluu syyskokouksen valitsema jäsenvalintatoimikunta, jossa on viisi jäsentä ja kolme varajäsentä sekä johtokunnan keskuudestaan valitsemat kaksi edustajaa.

Jäsenkriteerit
Jäseneksi pyrkivän tulee toimittaa jäsenhakemus, josta käy ilmi hakijan henkilötiedot, taideopinnot sekä taiteellinen ja ammatillinen toiminta.

Huom: Jäsenhakemuksen kuvaliitteet toimitetaan sähköisen jäsenhakemuksen liitteenä. Jäsenvalintatoimikunta vahvistaa vuosittain jäsenhakuohjeet ja jäsenhakukaavakkeeseen tarvittavat pakolliset tiedot ja liitteet.

4 § JÄSENEN EROAMINEN TAI EROTTAMINEN
Eroaminen
Jäsen on vapaa liiton jäsenyydestä ilmoitettuaan eroamisesta kirjallisesti liiton johtokunnalle tai liiton kokouksessa pöytäkirjaan merkittävästi.

4 § JÄSENMAKSUT
Jäsenet, jotka ovat täyttäneet 65 vuotta tai eläkkeellä maksavat ½ jäsenmaksusta. Kunniajäsenet sekä 80 vuotta täyttäneet jäsenet ovat vapautettuja jäsenmaksuista.

8 § ETÄ-ÄÄNESTÄMINEN
Äänioikeus
Johtokunnan tai liiton kokouksen niin päättäessä äänestäminen on mahdollista liiton varsinaisille jäsenille myös postitse taikka tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana tai ennen kokousta.

14 § SAAVUTETTUJEN JÄSENETUJEN TURVAAMINEN
Poistetaan säännöistä pykälä 14.

Uusien sääntöjen astuminen voimaan
Sääntömuutos jätetään tarkastettavaksi Patentti- ja rekisterihallitukseen. Uudet säännöt voidaan ottaa käyttöön vuoden 2020 alusta, koska ne on hyväksytty kahdessa yhdistyksen kokouksessa.

Jäsenrekisterin päivittäminen
Uusien sääntöjen käyttöönoton myötä tapahtuu muutoksia jäsenmaksuperusteissa ja jäsenrekisteriä päivitetään. Jäsenten, jotka ovat oikeutettuja alennettuun jäsenmaksuun esim. eläkkeen tai sairaseläkkeen perusteella tulisi ilmoittaa asiasta liiton toimistoon. Asiasta lähetetään vielä tiedote jäsenmaksulaskun yhteydessä.

Syyskokouksen liiteet:

Sääntömuutos 2019

Talousarvio2020

Toimintasuunnitelma 2020


Suomen Taidegraafikot ry:n vuosikokous 26.4.2019

Suomen Taidegraafikoiden vuosikokouksessa käsiteltiin vuoden 2018 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin vastuuvapaus liiton johtokunnalle. Kokouksessa vahvistettiin myös vuoden 2019 toimintasuunnitelma.

Stg Toimintakertomus 2018

Toimintasuunnitelma 2019

Kokouksessa esiteltiin ja keskusteltiin johtokunnan sääntömuutosehdotuksesta. Sääntömuutos tulee viralliseen käsittelyyn syksyllä ylimääräiseen yleiskokoukseen ja syyskokoukseen (marraskuussa).

Sääntömuutoksen valmistelu kevät 2019


Kuvataiteilijaliitot alentavat gallerioidensa näyttelymaksuja

 
 

Suomen Taiteilijaseura välittää ilmoituksia ammattimaisista kuvataidealan työpaikoista ja -tilaisuuksista sekä koulutuksista ja näyttely-, apuraha-, projekti- sekä residenssihauista.
Ilmoitustaulu-sivulle.

Kuinka elää kuvataiteella

Suomen Taiteilijaseuran koostama tietopankki kuvataiteilijoille: https://artists.fi/kuinka-elaa-kuvataiteella/

Lakimiehen palvelut jäsentaiteilijoille

Suomen Taiteilijaseuran lakimies antaa jäsenjärjestöihin kuuluville taiteilijoille oikeudellista neuvontaa taiteilijan työhön liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Lakimiehen puoleen voi kääntyä esimerkiksi tilaus- ja näyttelysopimusten yhteydessä sekä tekijänoikeuksiin, verotukseen ja sosiaaliturvaan liittyvissä kysymyksissä. Suomen Taiteilijaseuran yhteystiedot


Taidegraafikoiden Facebook-ryhmä

Suomen Taidegraafikot ry:n jäsenille tarkoitettu suljettu Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/623244177701188/


Jäsenpalvelut

Suomen Taidegraafikot ry ja Suomen Taiteilijaseura tarjoavat liiton jäsenille erilaisia palveluita ja etuja, joista voi lukea tarkemmin täältä: Jäsenpalvelut


Teosmyynti Grafoteekissa ja verkkokaupassa

Suomen Taidegraafikoiden jäsenet saavat tuoda teoksiaan myyntiin myyntikokoelma Grafoteekkiin. Ohjeet teosten toimittamiseen ja muuta hyödyllistä myyntikokoelmaan liittyvää tietoa löytyy klikkaamalla tätä linkkiä: Grafoteekin ohjeet taiteilijoille


Muuta

Liiton säännöt

Grafoteekin myyntivaltakirja

Taidegraafikon työsuojelu