STG-logo-harmaa-RGB

Tämä sivu on tarkoitettu Suomen Taidegraafikot ry:n jäsenten käyttöön. Sivulla tiedotetaan jäsenistöä koskevista ajankohtaisista asioista ja jäseneduista.  Täältä löytyy myös liiton säännöt, erilaiset kaavakkeet sekä muut jäsenistölle suunnatut asiat.

Ajankohtaista

KUTSU SUOMEN TAIDEGRAAFIKOT RY:N SYYSKOKOUKSEEN 30.11.2019 TAMPEREELLA

Suomen Taidegraafikot ry:n syyskokous järjestetään Tampereella (ravintola Telakka, Tullikamarinaukio 3), lauantaina 30.11. klo 11-. Ennen kokousta tarjoamme aamukahvit (klo 10.30-11). Lounastauon aikana on mahdollista ruokailla omakustanteisesti. Lounaan jälkeen klo 14 ohjelma jatkuu Annika Dahlstenin puheenvuorolla ja keskustelulla aiheesta taiteilijan asiantuntijuus (kokouskutsun lopussa on lisätietoa Taiken taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelmasta, jossa Annika Dahlsten työskentelee läänintaiteilijana.

Sääntömuutos ja muut sääntömääräiset syyskokousasiat
Syyskokouksessa käsitellään sääntömuutos sekä syyskokouksen sääntömääräiset asiat (mm. talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2020, luottamushenkilöiden palkkiot ja jäsenmaksut) sekä valitaan jäseniä johtokuntaan, näyttelytoimikuntaan sekä jäsenvalintatoimikuntaan (ohessa kokouksen esityslista).

Puheenjohtaja vaali ja muut kokouksen luottamushenkilövalinnat
Syyskokouksessa valitaan liiton puheenjohtaja kaudelle 2020-2021. Liiton nykyinen puheenjohtaja Seela Petra Lehtonen on valmis jatkamaan tehtävässä. Mikäli haluat asettautua ehdolle liiton puheenjohtajaksi pyydämme ilmoittamaan asiasta ennen syyskokousta (27.11. mennessä) liiton toimistolle, jotta voimme tiedottaa puheenjohtajan vaalista jäsenistölle ennen kokousta. Myös muihin luottamustoimiin voi asettautua ehdolle vaikka ei pääsisi kokoukseen paikalle ilmoittamalla toimistolle etukäteen (puh. 050 449 9229 tai riikka.tuomarla@taidegraafikot.fi.

Työhuonevierailu kokouksen jälkeen
Syyskokouksen jälkeen halukkailla on mahdollisuus osallistua vapaamuotoiseen ohjelmaan tutustumiskäynnillä Johanna Pihlajamaan ja Hannamari Matikaisen Taidetyöhuoneelle. Tarjolla on pientä purtavaa ja ohjelmassa vapaamuotoista seurustelua. Työhuoneen osoite on Sammonkatu 10, kellarikerros (noin 5 minuutin kävelymatkan päässä Telakalta).

Kokouksen liiteet:

Sääntömuutos 2019

Talousarvio2020

Toimintasuunnitelma 2020

 

Suomen Taidegraafikot ry
Esityslista 3/2019
Syyskokous          

Paikka: Ravintola Telakka, Tampere (Tullikamarinaukio 3)
Aika: lauantai 30.11.2019 klo 11.00-

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen järjestäytyminen

3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

4. Esityslistan hyväksyminen

5. Käsitellään sääntömuutos

6. Käsitellään vuoden 2020 alustava talousarvio ja toimintasuunnitelma

7. Päätetään liiton luottamushenkilöiden kokouspalkkioista, puheenjohtajan palkkiosta ja matkakorvauksista vuonna 2020

8. Päätetään jäsenmaksujen suuruudesta seuraavalle vuodelle

9. Valitaan erovuorossa olevan puheenjohtajan ja erovuoroisten johtokunnan jäsenten tilalle uudet jäsenet (erovuorossa puheenjohtaja Seela Petra Lehtonen, 2. varapuheenjohtaja Maija Albrecht, Juha Joro ja Janika Salonen)

10. Liiton näyttelytoimikunnan valitseminen (erovuorossa Pilvi Ojala ja Tiina Kivinen)

11. Valitaan jäsenvalintatoimikuntaan vuodelle 2020 viisi jäsentä ja kolme varajäsentä

12. Valitaan liiton edustajat Suomen Taiteilijaseuran edustajistoon vuodelle 2020 (neljä edustajaa ja neljä varaedustajaa)

13. Valitaan liiton edustaja Kuvaston vuosikokoukseen ja syyskokoukseen 2020

14. Muut esille tulevat asiat

15. Kokouksen päättäminen

 

Taiken taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelma

Ohjelman tavoitteena on tehdä näkyväksi taiteellisen osaamiseen uudenlaista soveltamista ja tukea välittäjäosaamisen kehittymistä, monipuolistumista ja organisoitumista. Ohjelma verkottaa yhteen aiheeseen liittyviä toimijoita ja tuo taiteilijan asiantuntijuutta laaja-alaisesti yhteiskunnan eri osa-alueille.

Kehittämisohjelmassa työskentelee erityisasiantuntija ja läänintaiteilijoita. He käynnistävät ja toteuttavat kokeiluprojekteja, joilla vahvistetaan taiteen ja muun yhteiskunnallisen kehittämistoiminnan vuorovaikutusta. Projekteissa tuetaan yhteistyötä, jossa taiteilijan asiantuntijuus tuodaan osaksi moniammatillisia yhteisöjä. Tällaisia yhteistyöalueita ovat esimerkiksi taide osana työkulttuurien kehittämistä sekä taiteen merkitys osana kestävää kehitystä.

Kehittämistyötä tehdään unohtamatta taiteen olemusta vapaana ja arvokkaana itsessään. Työskentelytapana on jatkuva vuorovaikutus taidekentän toimijoiden kanssa. Taidekentän ohella ohjelman läänintaiteilijat työskentelevät rajapinnoilla, joilla voi muodostua uutta välittäjäosaamista ja välittäjätoimintaa taiteilijoiden tueksi.

https://www.taike.fi/fi/asiantuntijanataiteilija  

 

Suomen Taidegraafikot ry:n vuosikokous 26.4.2019

Suomen Taidegraafikoiden vuosikokouksessa käsiteltiin vuoden 2018 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin vastuuvapaus liiton johtokunnalle. Kokouksessa vahvistettiin myös vuoden 2019 toimintasuunnitelma.

Stg Toimintakertomus 2018

Toimintasuunnitelma 2019

Kokouksessa esiteltiin ja keskusteltiin johtokunnan sääntömuutosehdotuksesta. Sääntömuutos tulee viralliseen käsittelyyn syksyllä ylimääräiseen yleiskokoukseen ja syyskokoukseen (marraskuussa).

Sääntömuutoksen valmistelu kevät 2019


Kuvataiteilijaliitot alentavat gallerioidensa näyttelymaksuja

 
 

Suomen Taiteilijaseura välittää ilmoituksia ammattimaisista kuvataidealan työpaikoista ja -tilaisuuksista sekä koulutuksista ja näyttely-, apuraha-, projekti- sekä residenssihauista.
Ilmoitustaulu-sivulle.

Kuinka elää kuvataiteella

Suomen Taiteilijaseuran koostama tietopankki kuvataiteilijoille: https://artists.fi/kuinka-elaa-kuvataiteella/

Lakimiehen palvelut jäsentaiteilijoille

Suomen Taiteilijaseuran lakimies antaa jäsenjärjestöihin kuuluville taiteilijoille oikeudellista neuvontaa taiteilijan työhön liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Lakimiehen puoleen voi kääntyä esimerkiksi tilaus- ja näyttelysopimusten yhteydessä sekä tekijänoikeuksiin, verotukseen ja sosiaaliturvaan liittyvissä kysymyksissä. Suomen Taiteilijaseuran yhteystiedot


Taidegraafikoiden Facebook-ryhmä

Suomen Taidegraafikot ry:n jäsenille tarkoitettu suljettu Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/623244177701188/


Jäsenpalvelut

Suomen Taidegraafikot ry ja Suomen Taiteilijaseura tarjoavat liiton jäsenille erilaisia palveluita ja etuja, joista voi lukea tarkemmin täältä: Jäsenpalvelut


Teosmyynti Grafoteekissa ja verkkokaupassa

Suomen Taidegraafikoiden jäsenet saavat tuoda teoksiaan myyntiin myyntikokoelma Grafoteekkiin. Ohjeet teosten toimittamiseen ja muuta hyödyllistä myyntikokoelmaan liittyvää tietoa löytyy klikkaamalla tätä linkkiä: Grafoteekin ohjeet taiteilijoille


Muuta

Liiton säännöt

Grafoteekin myyntivaltakirja

Taidegraafikon työsuojelu