STG-logo-harmaa-RGB

Tämä sivu on tarkoitettu Suomen Taidegraafikot ry:n jäsenten käyttöön. Sivulla tiedotetaan jäsenistöä koskevista ajankohtaisista asioista ja jäseneduista.  Täältä löytyy myös liiton säännöt, erilaiset kaavakkeet sekä muut jäsenistölle suunnatut asiat.

Ajankohtaista


GALLERIA G JA GRAFOTEEKKI OVAT SULJETTUNA 17.3.-13.4.2020

Hyvät jäsenemme,

Suomen Taidegraafikot ry:n Galleria G ja myyntikokoelma Grafoteekki sulkee ovensa hallituksen valmiustilapäätöksen mukaisesti 13.4.2020 asti (tai kuten määrätään).

Käynnissä olevat näyttelymme tulevat olemaan virtuaalisesti nähtävissä verkkosivuillamme. Huhtikuun näyttelyt on siirretty myöhemmälle ajankohdalle. Myös kesänäyttelyn haku peruuntuu, koska kevään näyttelykalenteriin tulee poikkeustilan vuoksi muutoksia aikatauluihin.
Liiton toimisto on poikkeustilan aikana suljettu, mutta henkilökunta työskentelee toistaiseksi etänä. Tavoitatte henkilökunnan siis sähköpostilla tai puhelimitse.
Toivotamme kaikille turvallisia tulevia viikkoja näinä haastavina aikoina.

NÄYTTELYMAKSUT 2020 GALLERIA G:SSÄ JA GRAFOTEEKISSA

Vuoden 2020 toimintaan on saatu Taikelta toiminta-avustusta yhteensä 95 000 euroa, josta 53 000 euroa käytetään kuvataiteen edistämiseen, järjestö- ja tiedotustoimintaan ja 42 000 euroa gallerian näyttelytoimintaan. Lisäksi saatiin Helsingin kaupungilta 8 000 euron avustus gallerian näyttelytoimintaan. Näyttelytoimintaan käytetää siis yhteensä 50 000 euroa toiminta-avustuksia.

Johtokunta on vahvistanut kokouksessaan (21.2.) näyttelymaksut vuodelle 2020. Maksuja päätettiin laskea niin, että jäsenhintainen maksu Galleria G:n näyttelyistä on 1 100 euroa (vuonna 2019 vuokra oli 1 500 €) ja ei-jäsenille maksu on 1 600 euroa (vuonna 2019 vuokra oli 2 000 €). Näyttelymaksuja lasketaan siis tänä vuonna 400 euroa. Tämä merkitsee noin 25 prosentin alennusta näyttelymaksuissa. Ennen näyttelymaksujen alennuksia vuonna 2018 näyttelymaksut olivat 2 300 € jäsenille ja 2 800 € ei-jäsenille.

Grafoteekin Kuukauden taiteilija -näyttelymaksu säilyy ennallaan (200 euroa). Maksut alennettiin vuoden 2019 alussa 400 eurosta 200 euroon.


SUOMEN TAIDEGRAAFIKOT RY:N VUOSIKOKOUS 24.4.2020 klo 17-15-, GALLERIA G

Vuosikokous järjestetään perjantaina 24.4. klo 17.15- Galleria G:ssä. Kokouksessa käsitellään mm. vuoden 2019 tilinpäätös ja toimintakertomus ja vahvistetaan vuoden 2020 toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Kokouksen aluksi järjestetään esittely Kuvataiteen talo -hankkeesta. Hanketta esittelevät esiselvityksen laatinut Riitta Heinämaa ja STS:n toiminnanjohtaja ja hankkeen ohjausryhmän jäsen Annukka Vähäsyörinki.

Tervetuloa!


SUOMEN TAIDEGRAAFIKOT RY:N SYYSKOKOUKSEN PÄÄTÖKSIÄ

Suomen Taidegraafikot ry:n syyskokous järjestettiin Tampereella ravintola Telakalla lauantaina 30.11.2019. Varsinaisen syyskokouksen jälkeen saatiin kuulla Annika Dahlstenin esitys taiteilijoista asiantuntijoina. Hän työskentelee Taiken taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelmassa läänintaiteilijana. Tämän jälkeen ohjelma jatkui vapaamuotoisesti vierailulla Johanna Pihlajamaan ja Hannamari Matikaisen työhuoneelle. Kiitos kaikille kokoukseen osallistuneille, Annika Dahlstenille antoisasta esityksestä ja Taidetyöhuoneen taiteilijoille vierailun järjestämisestä.

Syyskokouksen luottamushenkilövalinnat
Kokouksessa tehtiin luottamushenkilövalintoja. Liiton puheenjohtajana jatkaa Seela Petra Lehtonen (2020-2021). Johtokunnan jäseniksi valittiin Maija Albrecht, Teija-Tuulia Ahola ja Milla Toukkari. Näyttelytoimikuntaan valittiin Susanna Autio ja Pälvi Hanni. Liiton jäsenvalintatoimikuntaan valittiin Marita Mikkonen, Tuukka Peltonen, Anne Tamminen, Hanna Varis ja Marje Viitala. Varajäseniksi valittiin Tessa Aarniosuo, Annika Dahlsten ja Anna-Maija Mattila-Selin.

Suomen Taiteilijaseuran edustajiston kokousedustajiksi valittiin Teija-Tuulia Ahola, Maija Albrecht, Pälvi Hanni ja Hanna Varis. Varaedustajiksi valittiin Annika Dahlsten, Marita Mikkonen, Tuukka Peltonen ja Päivi Somppi.

Liiton kokousedustajaksi Kuvaston vuosikokoukseen ja syyskokoukseen valittiin Irma Tonteri. Varaedustajaksi valittiin Emilia Tanner.

Jäsenmaksut ja luottamushenkilöiden palkkiot
Jäsenmaksun suuruudeksi vuodelle 2020 päätettiin 155 euroa. Uusien sääntöjen mukaisesti 65 vuotta täyttäneet tai eläkkeellä olevat jäsenet maksavat ½ jäsenmaksusta, eli 77,50 euroa. Kunniajäsenet ja 80 vuotta täyttäneet ovat vapautettuja jäsenmaksusta.

Luottamushenkilöiden kokouspalkkiot päätettiin säilyttää ennallaan (puheenjohtaja 50 € / kokous, muut 40 €, kokousten matkakulut korvataan luottamushenkilöille ja puheenjohtajan vuosipalkkio on 7 000 €).

Toimintasuunnitelma ja talousarvio
Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio. Niihin voi tutustua liiton jäsensivulla

Kokouksessa käsiteltiin sääntömuutos. Ensimmäinen käsittely jossa sääntömuutos hyväksyttiin, tapahtui Helsingissä ylimääräisessä yleiskokouksessa 18.10.2019. Sääntömuutoksesta äänestettiin ja muutokset hyväksyttiin kokouksessa yksimielisesti.

Syyskokouksen liiteet:

Sääntömuutos 2019

Talousarvio2020

Toimintasuunnitelma 2020


 

Suomen Taiteilijaseura välittää ilmoituksia ammattimaisista kuvataidealan työpaikoista ja -tilaisuuksista sekä koulutuksista ja näyttely-, apuraha-, projekti- sekä residenssihauista.
Ilmoitustaulu-sivulle.

Kuinka elää kuvataiteella

Suomen Taiteilijaseuran koostama tietopankki kuvataiteilijoille: https://artists.fi/kuinka-elaa-kuvataiteella/

Lakimiehen palvelut jäsentaiteilijoille

Suomen Taiteilijaseuran lakimies antaa jäsenjärjestöihin kuuluville taiteilijoille oikeudellista neuvontaa taiteilijan työhön liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Lakimiehen puoleen voi kääntyä esimerkiksi tilaus- ja näyttelysopimusten yhteydessä sekä tekijänoikeuksiin, verotukseen ja sosiaaliturvaan liittyvissä kysymyksissä. Suomen Taiteilijaseuran yhteystiedot


Taidegraafikoiden Facebook-ryhmä

Suomen Taidegraafikot ry:n jäsenille tarkoitettu suljettu Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/623244177701188/


Jäsenpalvelut

Suomen Taidegraafikot ry ja Suomen Taiteilijaseura tarjoavat liiton jäsenille erilaisia palveluita ja etuja, joista voi lukea tarkemmin täältä: Jäsenpalvelut


Teosmyynti Grafoteekissa ja verkkokaupassa

Suomen Taidegraafikoiden jäsenet saavat tuoda teoksiaan myyntiin myyntikokoelma Grafoteekkiin. Ohjeet teosten toimittamiseen ja muuta hyödyllistä myyntikokoelmaan liittyvää tietoa löytyy klikkaamalla tätä linkkiä: Grafoteekin ohjeet taiteilijoille


Grafoteekin Kuukauden taiteilija -näyttelytilan mitat

Grafoteekin Kuukauden taiteilija -näyttelytilan mitat ovat seuraavat:

vasemmanpuoleinen näyttelyseinä: leveys 335 cm, korkeus 305 cm
oikeanpuoleinen seinä, jonka edessä on asiakaspalvelupiste (tiskin korkeus 117 cm, leveys 160 cm): leveys 410 cm, korkeus 305 cm
ikkunaseinällä oleva ripustusseinä: leveys 119 cm, korkeus 216 cm

Ripustusseinien väri on vaaleanharmaa. Seiniin ripustetaan nauloilla.
Näyttelytilasta vasemmalle jatkuvat myyntikokoelman tilat ja oikealle avautuvat ikkunat kadulle.


Löydät linkin takaa taidegrafiikan pajat, joihin taiteilijat voivat hakeutua työskentelemään. https://www.taidegraafikot.fi/taidegrafiikan-pajat/

Muuta

Liiton säännöt

Grafoteekin myyntivaltakirja

Taidegraafikon työsuojelu