Ajankohtaista

/ Taiteilijoille

STG-logo-harmaa-RGB

Ilmoittautuminen teosvälitystilaisuuteen 4.-20.8.2023

Taiteilijoiden ilmoittautuminen teosvälitykseen on käynnissä 4.-20.8.2023. Ilmoittautumisohjeisiin voi perehtyä oheisista lisäohjeista:

Ohjeet taiteilijalle

Saapumisohjeet

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella osoitteessa: https://teosvalitys.fi/taidegraafikoiden-ilmoittautuminen/

 

Suomen Taidegraafikot ry:n vuosikokous 28.4.2023

Vuosikokous järjestettiin Helsingissä perjantaina 28.4. Osaamistehtaan kokoustiloissa ja etänä etäkokouspalvelu Zoomissa. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset vuosikokousasiat, kuten tilinpäätös ja toimintakertomus 2022 ja vahvistettiin toimintasuunnitelma ja talousarvio 2023.

Kokouksen ohjelmana oli Suomen Taidegraafikoiden kokoelman esittely sekä keskustelua kokoelman tulevaisuudesta ja kartuttamisesta Kokoelman esitteli Jyväskylän taidemuseon intendentti Jaana Oikari.

Toimintakertomus 2022


AFS23 kutsuu galleriaan 6.-18.6.2023 – Save the Date!

Kuten kirjastot, galleriat ovat kaupunkilaisten ilmaisia, yhteisiä olohuoneita. Art Fair Suomi kutsuu yleisön viihtymään taiteen äärellä 6.–18.6.2023 toteutettavan festivaalin galleriatiloihin ympäri Suomen. Koskaan aiemmin Art Fair Suomi ei ole levinnyt koko maan kattavasti kuten nyt! Mukana on 28 galleriaa 12 paikkakunnalta.

AFS 2023 -viikot lisäävät suuren yleisön tietoisuutta maamme monipuolisesta galleriatoiminnasta ja kuvataidetarjonnasta. Festivaalin aikana taiteilijat ovat tavattavissa ja kuultavissa. Galleriat tuovat taiteilijoiden kanssa taiteen arkipäivään. Nyt on aika avata gallerian ovi! Näyttelyiden lisäksi viikot tarjoavat yleisölle erinomaisen mahdollisuuden tutustua taiteilijoiden työskentelyyn ja näyttelyiden teemoihin keskusteluiden ja taiteilijatapaamisen kautta. Tiloissa järjestetään performansseja, konsertteja sekä muuta festivaaliin liittyvää ohjelmaa. Äänisisällöt avaavat teosten ja tilojen taustoja.

Festivaali nostaa esiin kotimaiseen kuvataidetaidetarjontaan vahvasti kuuluvat ja sitä rikastuttavat galleriat ja taideyhteisöt. Se tuo ihmiset paikan päälle katsomaan, mitä suomalaisella kuvataidekentällä tapahtuu juuri nyt. Festivaaligallerioiden kirjo on suuri, ja mukaan mahtuu yksityisiä gallerioita, järjestögallerioita ja taiteilijavetoisia projektitiloja. Galleriat tarjoavat elinvoimaisia ja kokeilevia kuvataiteen tuotantoja, nostavat esiin taiteellisen uransa eri vaiheissa olevia taiteilijoita.

Tapahtuman yhteisiä avajaisia vietetään 6. kesäkuuta 2023.
Festivaalin kaikkiin näyttelyihin ja tapahtumiin on vapaa pääsy.

Lisää infoa AFS23 nettisivuilla: https://artfairsuomi.fi/

Osallistuvat galleriat
Helsinki:
ArtTogether, Forum Box, Galleria G, Suomen Taidegraafikot, Galleria Halmetoja, Galleria Hippolyte, Valokuvataiteilijoiden liitto, Galleria Huuto, Galleria Kuvitus,
Galleria Pirkko-Liisa Topelius, Galleria Sculptor, Suomen Kuvanveistäjien liitto, Helsingin Taiteilijaseura: Galleria Katariina ja HAA-galleria, MUU Helsinki nykytaidekeskus, MUU,  Taidekortteli, Tischenko Gallery, tm-galleria, Taidemaalariliitto, Vargas Print Studio
Muu Suomi:
HYVINKÄÄ: Promedanigalleria, Hyvinkään taiteilijaseura, JOENSUU: Taidekeskus Ahjo, Joensuun taiteilijaseura, JÄRVENPÄÄ: Taidetalo, Järvenpään taideseura,
JYVÄSKYLÄ: Galleria Becker, Jyväskylän taiteilijaseura, KORPILAHTI: Höyry-galleria, KOUVOLA: KOUTA-galleria, Kouvolan taiteilijaseura, KUOPIO: Galleria Ars Libera ja GalleriA, LAPPEENRANTA: Taidekeskus Itä, Etelä-Karjalan Taiteilijaseura ja Korutaideyhdistys, RIIHIMÄKI: Riihimäen kuvataiteilijat,
SEINÄJOKI: Varikkogalleria ja Seinäjoen taiteilijaseuran Taidelainaamo Parsi, TAMPERE : Galleria Rajatila
Järjestäjistä:
Art Fair Suomi -nykytaidefestivaalia ovat vuodesta 2005 järjestäneet Taiteilijajärjestö MUU ry ja Valokuvataiteilijoiden liitto. Vuodesta 2020 mukana ovat myös muut kuvataiteilijoiden valtakunnalliset jäsenjärjestöt: Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto.

Galleria G:n ja Kuukauden taiteilija -näyttelyiden maksut 2023 sekä ohjeet näyttelynpitäjille

Galleria G:n näyttelymaksu vuonna 2023 on jäsentaiteilijoille 350 euroa ja ei-jäsenille 700 euroa. Kuukauden taiteilija -näyttelyiden maksu on 100 euroa.

Ohjeet näyttelyn taiteilijalle

Instructions for exhibitors


Galleria G:n 2023 kesänäyttelyhaku jäsenille

Kesänäyttely järjestetään 27.6.–29.7.2023. Näyttelyaikaa haetaan sähköisellä hakemuksella 6.–19.3.2023. Teemana näyttelyssä on Taiteen takeaway, ja teosten määritelmänä matkalaukkuun mahtuva taide. Mikä on sinun matkalaukkusi koko, ja minkälainen teos sinulla kulkisi matkalaukussa? Näyttelyyn valitaan 8–12 Suomen Taidegraafikot ry:n jäsentaiteilijaa.

Ohjeet ja hakemus


Galleria G:n näyttelyhaku vuodelle 2025

Gallerian näyttelyhaku käynnistyy maaliskuussa. Haku on avoinna 1.-31.3.2023. Hakulomake päivitetään sivustolle haun käynnistyessä.


Suomen Taidegraafikot ry:n syyskokous järjestettiin Lahdessa 26.11.

Syyskokous järjestettiin Lahdessa lauantaina 26.11. Ennen kokousta järjestettiin keskusteluohjelma klo 14-15 ja virallinen syyskokous klo 15.15-.
Kokouspaikkana oli Lahden taidegraafikoiden paja osoitteessa Sammonkatu 8.

Alustava toimintasuunnitelma 2023


Jäsenmaksut ja jäsenkortit 2023

Vuoden 2023 jäsenmaksulaskut on toimitettu jäsenille viikolla 2 sähköpostilla tai postissa. Jäsenkortit ovat ladattavissa sähköisesti tai tilattavissa toimistolta (perinteiset kortit). Myös kansainvälinen IAA-kortti on ladattavissa sähköisenä jäsenkorttipalvelussa (vaatii henkilökuvan).


Kuvataiteen talo -yhdistyksen verkkosivut

Verkkosivut löytyvät osoitteesta: https://kuvataiteentalo.fi/.

Kuvataiteen talon perustamisedellytyksiä kartoittanut selvitystyö julkaistiin kesäkuussa. Selvitystyö osallisti 140 visuaalisten alojen ammattilaista yhteensä 30 organisaatiosta ja vapaalta kentältä.

Voit tutustua selvitykseen tästä:

KUVATAITEEN TALON SELVITYS


Taidegraafikoiden Facebook-ryhmä

Suomen Taidegraafikot ry:n jäsenille tarkoitettu suljettu Facebook-ryhmä.


Suomen Taidegraafikot ry:n säännöt

Liiton säännöt


Taidegrafiikan työsuojelu

Taidegraafikon työsuojelu