Ajankohtaista

/ Taiteilijoille

STG-logo-harmaa-RGB

Tämä sivu on tarkoitettu Suomen Taidegraafikot ry:n jäsenille. Sivulla tiedotetaan jäsenistöä koskevista ajankohtaisista asioista.

Ajankohtaista

Suomen Taidegraafikot ry:n syyskokouksen päätöksiä

Suomen Taidegraafikot ry:n syyskokous järjestetiin torstaina 26.11.2020 etäkokouspalvelu Zoomissa. Epidemiatilanteen vuoksi syyskokous järjestettiin etäkokouksena. Kokous alkoi klo 14 ajankohtaisella ja kiinnostavalla Kuvataiteen talo -hankkeen esittelyllä. Hanketta olivat esittelemässä sitä hallinnoivan Suomen Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Annukka Vähäsöyrinki, joka on toiminut hankkeen ohajusryhmän sihteerinä ja kesällä perustetun Kuvataiteen talo yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Joonas Ahlava. Esittelyn jälkeen yleisöllä oli mahdollisuus tehdä hankkeesta kysymyksiä. Kuvataiteen talon esiselvityksen on laatinut Riitta Heinämaa.

Varsinainen syyskokous aloitettiin klo 15. Kokouksessa esiteltiin liiton tulevan juhlavuoden talousarvio ja toimintasuunnitelma. Lisäksi vahvistettiin kokouspalkkiot (ei uudistuksia) ja jäsenmaksut (155 €, 77,50 € eläkeläiset ja yli 65-vuotiaat, liiton kunniajäsenet ja yli 80-vuotiaat ovat vapautettuja jäsenmaksusta).

Talousarvio 2021

Toimintasuunnitelma 2021

Kokouksessa valitiin luottamushenkilöitä seuraavasti: liiton johtokuntaan valittiin Athanasía Aarniosuo, Susanna Autio ja Emma Peura. Näyttelytoimikuntaan valittiin Saara Nurmi, Emilia Tanner ja Rita Vargas. Jäsenvalintatoimikuntaan valittiin Mari Aspola, Teija Immonen, Eeva Kaisa Jauhiainen, Iina Heiskanen ja Laura Pohjonen, varajäseniksi Anneli Hilli, Anna-Maija Mattila-Selin ja Saara Nurmi.

Suomen Taiteilijaseuran edustajistoon valittiin varsinaisiksi edustajiksi Susanna Autio, Teija Immonen, Vappu Johansson ja Saara Nurmi, varaedustajiksi Athanasía Aarniosuo, Maija Albrecht, Iina Heiskanen ja Beata Joutsen. Kuvaston vuosi- ja syyskokousedustajaksi vuonna 2021 valittiin Irma Tonteri ja varaedustajaksi Emilia Tanner.

Kokouksessa tuotiin tiedoksi että Galleria G:hen on hankittu uudet näyttelytilan valaisimet. Lisäksi tiedotettiin että galleriassa on aloittanut 3.11. uusi galleria-assistentti Sanni Vanttaja (työskentelee ti-pe klo 11-17). Teosvälitystilaisuuden tuottajaksi on valittu Jenni Pekkarinen.

Syyskokouksen jälkeen varmistui että saamme Helsingin kaupungilta 10 000 euron avustuksen toiminnan elvyttämiseen koronapandemia jälkeen. Avustusta käytetään mm. digitaalisten lisämateriaalien tuottamiseen (mm. näyttelyiden taiteilijoiden videohaastattelut, verkkokaupan teosten valokuvaaminen jne.).


Jäsenvalintakokouksen tulokset

Kevään jäsenvalintakokous saatiin pidettyä suunniteltua myöhemmin, koska koronatilanteen vuoksi  ei voitu keväällä järjestää kokousta. Jäsenvalintakokouksessa 4.9.2020 valittiin liiton uusiksi jäseniksi seuraavat taiteilijat:
Anna Bredenberg, Johannes Heikkilä, Eveliina Hämäläinen, Liina Mäki-Patola, Saara Nurmi, Maria Pihl, Greta Salonen ja Virpi Talvitie.

Onnittelut uusille jäsenille!

Seuraava jäsenvalintakokous (syksyllä 2020 jätettyjen hakemusten käsittely) on loppuvuodesta. Jäsenhaku (sähköinen) on nykyisin jatkuva ja käsittelykokoukset keväällä sekä syksyllä.


Grafoteekin teospalautukset syksyllä 2020

Galleria G:hen ja myyntikokoelma Grafoteekkiin ollaan parhaillaan suunnittelemassa uutta taloushallinto-ohjelmaa, joka pyritään ottamaan käyttöön ensi vuoden alussa. Uusi ohjelma tulee muuttamaan gallerian ja Grafoteekin taloustoiminnot huomattavasti nopeammiksi ja tehokkaammiksi niin taiteilijoiden kuin työntekijöidenkin kannalta. Jotta saamme taloushallinto-ohjelman toimimaan moitteettomasti ja ilman virheitä, joudumme inventoimaan kaikki Grafoteekin teokset. Tästä syystä joudumme palauttamaan kaikki ennen vuotta 2017 Grafoteekin myyntikokoelmaan toimitetut teokset.
Teokset palautetaan pääosin taiteilijan kotiosoitteen mukaisesti paikallisille taiteilijaseuroille tai muille yhteistyökumppaneille ympäri Suomea. Niistä taiteilija voi käydä noutamassa omat teoksensa. Poikkeuksena tässä on Pohjois-Suomi: pitkien maantieteellisten etäisyyksien vuoksi teokset toimitaan lähimpään Postin tai Matkahuollon toimipisteeseen. Uudellamaalla asuvat voivat noutaa teokset Grafoteekista. Otamme yhteyttä tarkemman noutoajankohdan tiimoilta myöhemmin kun teospalautukset on saatu valmisteltua. Pahoittelemme kaikkea palautuksista aiheutuvaa ylimääräistä vaivaa. Kiitos ymmärryksestänne ja yhteistyöstänne!

Teoksia saa toimittaa Grafoteekkiin jälleen loppuvuodesta. Teosten ei tarvitse olla uusia, ja otamme vastaan taidegrafiikan ja piirustusten lisäksi myös muita kuvataiteen lajeja. Näissä tapauksissa ole yhteydessä asiakaspalveluun. Myyntikokoelmassa on yleisohjeena, että teoksia voi olla myynnissä kolme kehystettyä ja 30 vedosta / taiteilija.

Stg:n henkilökunta ja johtokunta

Tiedustelut: Näyttelykoordinaattori Petra Hollmérus, petra.hollmerus@taidegraafikot.fi, puh. 050 433 1441

Suomen Taidegraafikot sai Opetus- ja kulttuuriministeriön Koronatukea

Suomen Taidegraafikot sai 20 000 euroa Korona-avustusta. Kulttuurialojen yhteisöille myönnettiin yhteensä 10 660 500 euroa lisätukea. Avustuksia myönnettiin kulttuurin ja taiteen toimijoille koronapandemiasta selviämiseen ja sellaisten talousvaikutusten lieventämiseen, jotka ovat syntyneet 13.3.–31.5.2020 välisenä aikana. Avustuksensaajat on listattu OKM:n verkkosivuilla.


SUOMEN TAIDEGRAAFIKOT RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÄÄTÖKSIÄ

Liiton vuosikokous järjestettiin keskiviikkona 10.6.2020 Galleria G:ssä ja jäsenten toivomuksesta myös etäkokouspalvelu Zoomissa. Kokoukseen osallistui yhteensä 19 liiton jäsentä. Kokousta oli lykätty huhtikuulta kesäkuulle Koronapandemian vuoksi.

Liiton uudet kunniajäsenet
Kokouksessa valittiin johtokunnan esityksestä liiton kunniajäseniksi Marjatta Hanhijoki, Kari Laitinen, Antti Salokannel ja Elsa Ytti. Onnittelut uusille kunniajäsenille!

Toimintakertomuksen käsittely ja tili- ja vastuuvapauden myöntäminen
Vuosikokouksessa mm. hyväksyttiin toimintakertomus vuodelta 2019 sekä myönnettiin tili- ja vastuuvapaus tilikaudelta 2019. Vuoden 2019 tulos oli noin 3 500 euroa alijäämäinen.

Toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen
Kokouksessa vahvistettiin vuoden 2020 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Talousarvioon on päivitetty toteutuneet avustukset: Taiken toiminta-avustus 95 000 € ja Helsingin kaupungin avustus näyttelytoimintaan 8 000 €.

Jäsenmaksujen ja puheenjohtajan palkkion vahvistaminen
Kokouksessa vahvistettiin vuoden 2020 jäsenmaksut ja kannatusjäsenmaksu sekä puheenjohtajan palkkio. Jäsenmaksu on 155 €, 65-vuotta täyttäneet ja eläkeläiset 77,50 €, 80 vuotta täyttäneet ja kunniajäsenet ovat vapautettuja jäsenmaksusta. Kannatusjäsenmaksua ei toistaiseksi peritä toiminnan ollessa tauolla. Puheenjohtajan vuosipalkkio on 7 000 €.

Tilintarkastajan ja toiminnantarkastajan valinta seuraavaan tilintarkastukseen
Kokouksessa valittiin vuoden 2020 tilintarkastukseen tilintarkastajaksi KHT tilintarkastaja Risto Ekholm / BDO tilintarkastusyhteisö. Toiminnantarkastajaksi valittiin Päivi Lempinen ja varalle Heli Kurunsaari.

Sääntömuutoksen rekisteröinti
Kokouksessa tuotiin tiedoksi että liiton sääntömuutos rekisteröitiin virallisesti Patentti- ja rekisterihallituksessa helmikuussa 2020. Uudet säännöt löytyvät liiton nettisivuilta.

Muita kokouksessa esille tuotuja asioita
Kokouksessa tuotiin tiedoksi Kuvataiteen talo -yhdistyksen perustaminen, kevään jäsenhaun jatkaminen (31.7. saakka, päätöskokous elokuussa), gallerian kesänäyttely (avoinna ti-la 11-17) ja uusi paperityöpaja Helsingin paperipaja Roihupellossa

Kuvataiteen talo – hankkeen esittely on siirretty syksyyn.


NÄYTTELYMAKSUT 2020 GALLERIA G:SSÄ JA GRAFOTEEKISSA

Johtokunta on vahvistanut kokouksessaan (21.2.) näyttelymaksut vuodelle 2020. Maksuja päätettiin laskea niin, että jäsenhintainen maksu Galleria G:n näyttelyistä on 1 100 euroa (vuonna 2019 vuokra oli 1 500 €) ja ei-jäsenille maksu on 1 600 euroa (vuonna 2019 vuokra oli 2 000 €). Näyttelymaksuja lasketaan siis tänä vuonna 400 euroa. Tämä merkitsee noin 25 prosentin alennusta näyttelymaksuissa. Ennen näyttelymaksujen alennuksia vuonna 2018 näyttelymaksut olivat 2 300 € jäsenille ja 2 800 € ei-jäsenille.

Grafoteekin Kuukauden taiteilija -näyttelymaksu säilyy ennallaan (200 euroa). Maksut alennettiin vuoden 2019 alussa 400 eurosta 200 euroon.


Taidegraafikoiden Facebook-ryhmä

Suomen Taidegraafikot ry:n jäsenille tarkoitettu suljettu Facebook-ryhmä.


Liiton säännöt

Liiton säännöt


Taidegrafiikan työsuojelu

Taidegraafikon työsuojelu