Ajankohtaista

/ Taiteilijoille

STG-logo-harmaa-RGB

Tämä sivu on tarkoitettu Suomen Taidegraafikot ry:n jäsenille. Sivulla tiedotetaan jäsenistöä koskevista ajankohtaisista asioista.

Ajankohtaista

Kuvanveistäjien ja taidegraafikoiden teosvälitystapahtuma TEOS 2021 siirtyy syksyyn ja uuteen tapahtumapaikkaan

Suomen Taidegraafikoiden ja Suomen Kuvanveistäjäliiton järjestämä vuosittainen teosvälitystapahtuma TEOS 2021 järjestetään Suvilahden Kattilahallissa 24.9.–3.10.2021. Tapahtuman yhteydessä avataan myös verkkokauppa. Tiedotamme jäsenistöä tarkemmin ilmoittautumisesta ja osallistumisohjeista myöhemmin.

Lisätietoa:
www.teosvälitys.fi
www.facebook.com/teosvalitys
Instagram: @teos_2021 #teos2021

 

Art Fair suomi Goes Galleries on mittava katsaus nykytaiteeseen

Art Fair Suomi Goes Galleries 2021 on festivaali joka nostaa esiin pääkaupunkiseudun kuvataidetaidetarjontaan vahvasti kuuluvat ja sitä rikastuttavat galleriat ja taideyhteisöt omissa toimitiloissaan, ja vastaa näin koronapandemian aiheuttamaan kulttuurinnälkään turvallisella ja yleisöystävällisellä tavalla. Kesäkuun alussa toteutettavan festivaalin pääosassa ovat Helsingin, Vantaan ja Espoon galleriatilat näyttelyineen ja taiteilijoineen. Yleisö voi viikon ajan uppoutua eri kaupunginosissa entistä rikkaampien galleria- ja taidekokemusten äärelle, kun festivaaliin erityisesti tuotetut keskustelut, teokset, interventiot ja tapahtumat syventävät näyttelytarjontaa. Festivaalin kaikkiin näyttelyihin ja tapahtumiin on vapaa pääsy.

Galleriat tarjoavat elinvoimaisia ja kokeilevia kuvataiteen tuotantoja, ja tuovat esiin taiteilijoita aina nuorista tekijöistä varttuneempiin konkareihin. Gallerioiden kirjo on suuri, ja mukaan mahtuu yksityisiä gallerioita, järjestögallerioita ja taiteilijavetoisia projektitiloja. Art Fair Suomen aikana yleisön löytämät tilathan tuottavat ilmaista kulttuuritarjontaa yleisölle läpi vuoden!

​Art Fair Suomi Goes Galleries liittyy myös osaksi vahvaa kuvataiteen kesää Helsingissä. Tapahtuma vie yleisön ajankohtaisen, urbaanin taidetarjonnan ääreen juuri ennen Helsinki Biennaalin avautumista. 

Tapahtuman ohjelmasta tiedotetaan lisää talven ja kevään 2021 aikana. Festivaalin yhteisiä avajaisia vietetään tiistaina 8. päivä kesäkuuta 2021.

Art Fair Suomi Goes Galleries – 8.-13.6.2021 – Save the Date!

Järjestäjistä
Art Fair Suomi -nykytaidefestivaalia ovat vuodesta 2005 järjestäneet Taiteilijajärjestö MUU ry ja Valokuvataiteilijoiden liitto. Vuodesta 2020 mukana ovat myös muut kuvataiteilijoiden valtakunnalliset jäsenjärjestöt: Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto.

Tapahtumaan on gallerioille avoin haku, joka on avoinna 28.2.2021 saakka. Hae mukaan täältä!

Tiedustelut
Henna Harri, henna.harri(a)hippolyte.fi, 040 591 0770
Timo Soppela, director(a)muu.fi
artfairsuomi.fi


Jäsenmaksulaskutus 2021 ja jäsenkortit

Vuoden 2021 jäsenmaksulaskut on toimitettu jäsenille viikolla 2. Osalle jäsenistä lasku toimitetaan sähköpostilla ja osalle kirjepostissa. Jäsenmaksu on 155 €, yli 65-vuotiaille ja eläkeläisille 77,50 €. Kunniajäsenet ja 80-vuotta täyttäneet jäsenet ovat vapautettu jäsenmaksuista.

Vuonna 2021 otetaan käyttöön sähköiset jäsenkortit. Ohjeet kortin käyttöönottoon toimitetaan jäsenille helmikuun aikana.


Syksyn jäsenvalintakokouksen tulokset

Jäsenvalintakokouksessa 2.12..2020 valittiin liiton uusiksi jäseniksi seuraavat taiteilijat:
Annika Bergvik-Forsander, Eeva Honkanen, Lotta Nevanperä, Outi Särkikoski ja Jenni Viita.

Onnittelut uusille jäsenille!

Seuraava jäsenvalintakokous järjestetään keväällä 2021. Jäsenhaku (sähköinen) on nykyisin jatkuva ja käsittelykokoukset keväällä sekä syksyllä.


Suomen Taidegraafikot ry:n syyskokouksen päätöksiä

Suomen Taidegraafikot ry:n syyskokous järjestetiin torstaina 26.11.2020 etäkokouspalvelu Zoomissa. Epidemiatilanteen vuoksi syyskokous järjestettiin etäkokouksena. Kokous alkoi klo 14 ajankohtaisella ja kiinnostavalla Kuvataiteen talo -hankkeen esittelyllä. Hanketta olivat esittelemässä sitä hallinnoivan Suomen Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Annukka Vähäsöyrinki, joka on toiminut hankkeen ohajusryhmän sihteerinä ja kesällä perustetun Kuvataiteen talo yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Joonas Ahlava. Esittelyn jälkeen yleisöllä oli mahdollisuus tehdä hankkeesta kysymyksiä. Kuvataiteen talon esiselvityksen on laatinut Riitta Heinämaa.

Varsinainen syyskokous aloitettiin klo 15. Kokouksessa esiteltiin liiton tulevan juhlavuoden talousarvio ja toimintasuunnitelma. Lisäksi vahvistettiin kokouspalkkiot (ei uudistuksia) ja jäsenmaksut (155 €, 77,50 € eläkeläiset ja yli 65-vuotiaat, liiton kunniajäsenet ja yli 80-vuotiaat ovat vapautettuja jäsenmaksusta).

Talousarvio 2021

Toimintasuunnitelma 2021

Kokouksessa valitiin luottamushenkilöitä seuraavasti: liiton johtokuntaan valittiin Athanasía Aarniosuo, Susanna Autio ja Emma Peura. Näyttelytoimikuntaan valittiin Saara Nurmi, Emilia Tanner ja Rita Vargas. Jäsenvalintatoimikuntaan valittiin Mari Aspola, Teija Immonen, Eeva Kaisa Jauhiainen, Iina Heiskanen ja Laura Pohjonen, varajäseniksi Anneli Hilli, Anna-Maija Mattila-Selin ja Saara Nurmi.

Suomen Taiteilijaseuran edustajistoon valittiin varsinaisiksi edustajiksi Susanna Autio, Teija Immonen, Vappu Johansson ja Saara Nurmi, varaedustajiksi Athanasía Aarniosuo, Maija Albrecht, Iina Heiskanen ja Beata Joutsen. Kuvaston vuosi- ja syyskokousedustajaksi vuonna 2021 valittiin Irma Tonteri ja varaedustajaksi Emilia Tanner.

Kokouksessa tuotiin tiedoksi että Galleria G:hen on hankittu uudet näyttelytilan valaisimet. Lisäksi tiedotettiin että galleriassa on aloittanut 3.11. uusi galleria-assistentti Sanni Vanttaja (työskentelee ti-pe klo 11-17). Teosvälitystilaisuuden tuottajaksi on valittu Jenni Pekkarinen.

Syyskokouksen jälkeen varmistui että saamme Helsingin kaupungilta 10 000 euron avustuksen toiminnan elvyttämiseen koronapandemia jälkeen. Avustusta käytetään mm. digitaalisten lisämateriaalien tuottamiseen (mm. näyttelyiden taiteilijoiden videohaastattelut, verkkokaupan teosten valokuvaaminen jne.).


SUOMEN TAIDEGRAAFIKOT RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÄÄTÖKSIÄ

Liiton vuosikokous järjestettiin keskiviikkona 10.6.2020 Galleria G:ssä ja jäsenten toivomuksesta myös etäkokouspalvelu Zoomissa. Kokoukseen osallistui yhteensä 19 liiton jäsentä. Kokousta oli lykätty huhtikuulta kesäkuulle Koronapandemian vuoksi.

Liiton uudet kunniajäsenet
Kokouksessa valittiin johtokunnan esityksestä liiton kunniajäseniksi Marjatta Hanhijoki, Kari Laitinen, Antti Salokannel ja Elsa Ytti. Onnittelut uusille kunniajäsenille!

Toimintakertomuksen käsittely ja tili- ja vastuuvapauden myöntäminen
Vuosikokouksessa mm. hyväksyttiin toimintakertomus vuodelta 2019 sekä myönnettiin tili- ja vastuuvapaus tilikaudelta 2019. Vuoden 2019 tulos oli noin 3 500 euroa alijäämäinen.

Toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen
Kokouksessa vahvistettiin vuoden 2020 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Talousarvioon on päivitetty toteutuneet avustukset: Taiken toiminta-avustus 95 000 € ja Helsingin kaupungin avustus näyttelytoimintaan 8 000 €.

Jäsenmaksujen ja puheenjohtajan palkkion vahvistaminen
Kokouksessa vahvistettiin vuoden 2020 jäsenmaksut ja kannatusjäsenmaksu sekä puheenjohtajan palkkio. Jäsenmaksu on 155 €, 65-vuotta täyttäneet ja eläkeläiset 77,50 €, 80 vuotta täyttäneet ja kunniajäsenet ovat vapautettuja jäsenmaksusta. Kannatusjäsenmaksua ei toistaiseksi peritä toiminnan ollessa tauolla. Puheenjohtajan vuosipalkkio on 7 000 €.

Tilintarkastajan ja toiminnantarkastajan valinta seuraavaan tilintarkastukseen
Kokouksessa valittiin vuoden 2020 tilintarkastukseen tilintarkastajaksi KHT tilintarkastaja Risto Ekholm / BDO tilintarkastusyhteisö. Toiminnantarkastajaksi valittiin Päivi Lempinen ja varalle Heli Kurunsaari.

Sääntömuutoksen rekisteröinti
Kokouksessa tuotiin tiedoksi että liiton sääntömuutos rekisteröitiin virallisesti Patentti- ja rekisterihallituksessa helmikuussa 2020. Uudet säännöt löytyvät liiton nettisivuilta.

Muita kokouksessa esille tuotuja asioita
Kokouksessa tuotiin tiedoksi Kuvataiteen talo -yhdistyksen perustaminen, kevään jäsenhaun jatkaminen (31.7. saakka, päätöskokous elokuussa), gallerian kesänäyttely (avoinna ti-la 11-17) ja uusi paperityöpaja Helsingin paperipaja Roihupellossa

Kuvataiteen talo – hankkeen esittely on siirretty syksyyn.


NÄYTTELYMAKSUT 2020 GALLERIA G:SSÄ JA GRAFOTEEKISSA

Johtokunta on vahvistanut kokouksessaan (21.2.) näyttelymaksut vuodelle 2020. Maksuja päätettiin laskea niin, että jäsenhintainen maksu Galleria G:n näyttelyistä on 1 100 euroa (vuonna 2019 vuokra oli 1 500 €) ja ei-jäsenille maksu on 1 600 euroa (vuonna 2019 vuokra oli 2 000 €). Näyttelymaksuja lasketaan siis tänä vuonna 400 euroa. Tämä merkitsee noin 25 prosentin alennusta näyttelymaksuissa. Ennen näyttelymaksujen alennuksia vuonna 2018 näyttelymaksut olivat 2 300 € jäsenille ja 2 800 € ei-jäsenille.

Grafoteekin Kuukauden taiteilija -näyttelymaksu säilyy ennallaan (200 euroa). Maksut alennettiin vuoden 2019 alussa 400 eurosta 200 euroon.


Taidegraafikoiden Facebook-ryhmä

Suomen Taidegraafikot ry:n jäsenille tarkoitettu suljettu Facebook-ryhmä.


Liiton säännöt

Liiton säännöt


Taidegrafiikan työsuojelu

Taidegraafikon työsuojelu