Ajankohtaista

/ Taiteilijoille

STG-logo-harmaa-RGB

Tämä sivu on tarkoitettu Suomen Taidegraafikot ry:n jäsenille. Sivulla tiedotetaan jäsenistöä koskevista ajankohtaisista asioista.

Ajankohtaista

Kutsu syyskokoukseen 27.11. Jyväskylässä

Suomen Taidegraafikoiden syyskokous järjestetään lauantaina 27.11. Jyväskylässä Ravintola Harmoonin (Hannikaisenkatu 39) Aapeli-salissa. Kokous aloitetaan klo 13 yhteisellä lounasruokailulla. Sen jälkeen on ohjelmassa puheenjohtajapaneeli sekä virallinen syyskokous klo 15.30-.
Tervetuloa syyskokoukseen!
Kokouksen ohjelma
Klo 13-14.30  lounasbuffet ja kahvit, malja Suomen Taidegraafikoiden 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi
Klo 14.30-15.30  puheenjohtajapaneeli
Klo 15.30-  syyskokous

Syyskokous
Paikka: Jyväskylä Ravintola Harmooni, Zoom
Aika: 27.11.2021 klo 15.30

 1. Kokouksen avaus
 2. Kokouksen järjestäytyminen:
  puheenjohtajan ja sihteerin sekä pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta
 3.  Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
 4. Esityslistan hyväksyminen
 5. Käsitellään vuoden 2022 alustava talousarvio ja toimintasuunnitelma
 6. Päätetään liiton luottamushenkilöiden kokouspalkkioista, puheenjohtajan palkkiosta ja matkakorvauksista vuonna 2022
 7. Päätetään jäsenmaksujen suuruudesta seuraavalle vuodelle
 8. Valitaan erovuorossa olevan puheenjohtajan ja erovuoroisten johtokunnan jäsenten tilalle uudet jäsenet (puheenjohtaja Seela Petra Lehtonen, 2. varapuheenjohtaja Maija Albrecht, Milla Toukkari ja Emma Peura)
 9. Liiton näyttelytoimikunnan valitseminen (erovuorossa Susanna Autio, Pälvi Hanni)
 10. Valitaan jäsenvalintatoimikuntaan vuodelle 2022 viisi jäsentä ja kolme varajäsentä
 11. Valitaan liiton edustajat Suomen Taiteilijaseuran edustajistoon vuodelle 2022 (neljä edustajaa ja neljä varaedustajaa)
 12. Valitaan liiton edustaja Kuvaston vuosikokoukseen ja syyskokoukseen 2022
 13. Muut esille tulevat asiat
 14. Kokouksen päättäminen                      

Kuvataiteen talo -yhdistyksen verkkosivut on avattu

Verkkosivut löytyvät osoitteesta: https://kuvataiteentalo.fi/.

Kuvataiteen talon perustamisedellytyksiä kartoittanut selvitystyö julkaistiin kesäkuussa. Selvitystyö osallisti 140 visuaalisten alojen ammattilaista yhteensä 30 organisaatiosta ja vapaalta kentältä.

Voit tutustua selvitykseen tästä:

KUVATAITEEN TALON SELVITYS


Suomen Taidegraafikoiden vuosikokouksen päätöksiä

Suomen Taidegraafikot ry:n vuosikokous järjestetiin etäkokouksena lauantaina 24.4. etäkokouspalvelu Zoomissa. Vuosikokouksessa oli 24 osallistujaa. Ennen vuosikokousta pääsimme kuulemaan työpsykologi Marjukka Laurolan ajatuksia herättävän alustuksen taiteilijan työstä epävarmuuden keskellä.

Kokouksessa käsiteltiin vuoden 2020 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin tili- ja vastuuvapaus. Vuoden 2020 tilinpäätös oli 20 922,12 euroa ylijäämäinen.

Kokouksessa valittiin tilintarkastajaksi seuraavaan tilinpäätökseen Risto Ekholm / BDO tilintarkastusyhteisö ja toiminnantarkastajaksi Heli Kurunsaari, varatoiminnantarkastajaksi Iida Valkonen.

Kokouksessa vahvistettiin vuoden 2021 toimintasuunnitelma ja talousarvio, johon oli tehty muokkaukset toteutuneiden avustusten perusteella. Vuodelle 2021 on saatu avustuksia seuraavasti:

Taike toiminta-avustus 95 000 €, Helsingin kaupunki avustus näyttelytoimintaan 6 000 €

Lisäksi on saatu vuodelle 2021 erillinen korona-avustus toiminnan elvyttämiseen pandemian jälkeen Helsingin kaupungilta (10 000 €), joka käytetään näyttelyiden lisämateriaalien tuottamiseen (haastattelut ja virtuaaliesittelyt, verkkokaupan teoskuvauksiin jne.

Kokouksessa vahvistettiin myös sääntöjen mukaisesti jäsenmaksut ja puheenjohtajan vuosipalkkio. Vuoden 2021 jäsenmaksu on 155 € ja 77,50 € eläkeläisiltä tai 65-vuotta täyttäneiltä. Kunniajäsenet ja yli 80 vuotiaat jäsenet ovat vapautettuja jäsenmaksuista. Puheenjohtajan vuosipalkkio on 7 000 €.

Kokouksen lopuksi käytiin läpi Kuvataiteen talon jäsenkyselyn alustavia tuloksia ja keskusteltiin hankkeesta. Referaatin kyselyn vastauksista koosti Riikka Tuomarla.

Ohessa linkit kokouksessa käsiteltyihin dokumentteihin. Tilinpäätökseen liittyvät dokumentit voi halutessaan tilata toimistolta sähköpostiin.

TOIMINTAKERTOMUS 2020

TOIMINTASUUNNITELMA 2021

TALOUSARVIO 2021

KUVATAITEEN TALON JÄSENKYSELYN TULOKSIA


Näyttelyvuokrat Galleria G:ssä vuonna 2021

Jäsenhintainen näyttelyvuokra Galleria G:ssä on 800 euroa (ei-jäsenille 1 300 euroa). Seuraava näyttelyhaku vuodelle 2023 aukeaa syksyllä. Tarkemmat ohjeet ja aikataulut julkaistaan nettisivuilla.

 

Art Fair suomi Goes Galleries on mittava katsaus nykytaiteeseen

Art Fair Suomi Goes Galleries 2021 on festivaali joka nostaa esiin pääkaupunkiseudun kuvataidetaidetarjontaan vahvasti kuuluvat ja sitä rikastuttavat galleriat ja taideyhteisöt omissa toimitiloissaan, ja vastaa näin koronapandemian aiheuttamaan kulttuurinnälkään turvallisella ja yleisöystävällisellä tavalla. Kesäkuun alussa toteutettavan festivaalin pääosassa ovat Helsingin, Vantaan ja Espoon galleriatilat näyttelyineen ja taiteilijoineen. Yleisö voi viikon ajan uppoutua eri kaupunginosissa entistä rikkaampien galleria- ja taidekokemusten äärelle, kun festivaaliin erityisesti tuotetut keskustelut, teokset, interventiot ja tapahtumat syventävät näyttelytarjontaa. Festivaalin kaikkiin näyttelyihin ja tapahtumiin on vapaa pääsy.

Galleriat tarjoavat elinvoimaisia ja kokeilevia kuvataiteen tuotantoja, ja tuovat esiin taiteilijoita aina nuorista tekijöistä varttuneempiin konkareihin. Gallerioiden kirjo on suuri, ja mukaan mahtuu yksityisiä gallerioita, järjestögallerioita ja taiteilijavetoisia projektitiloja. Art Fair Suomen aikana yleisön löytämät tilathan tuottavat ilmaista kulttuuritarjontaa yleisölle läpi vuoden!

​Art Fair Suomi Goes Galleries liittyy myös osaksi vahvaa kuvataiteen kesää Helsingissä. Tapahtuma vie yleisön ajankohtaisen, urbaanin taidetarjonnan ääreen juuri ennen Helsinki Biennaalin avautumista. 

Tapahtuman ohjelmasta tiedotetaan lisää talven ja kevään 2021 aikana. Festivaalin yhteisiä avajaisia vietetään tiistaina 8. päivä kesäkuuta 2021.

Art Fair Suomi Goes Galleries – 8.-13.6.2021 – Save the Date!

Järjestäjistä
Art Fair Suomi -nykytaidefestivaalia ovat vuodesta 2005 järjestäneet Taiteilijajärjestö MUU ry ja Valokuvataiteilijoiden liitto. Vuodesta 2020 mukana ovat myös muut kuvataiteilijoiden valtakunnalliset jäsenjärjestöt: Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto.

Tapahtumaan on gallerioille avoin haku, joka on avoinna 28.2.2021 saakka. Hae mukaan täältä!

Tiedustelut
Henna Harri, henna.harri(a)hippolyte.fi, 040 591 0770
Timo Soppela, director(a)muu.fi
artfairsuomi.fi


Jäsenmaksulaskutus 2021 ja jäsenkortit

Vuoden 2021 jäsenmaksulaskut on toimitettu jäsenille viikolla 2. Osalle jäsenistä lasku toimitetaan sähköpostilla ja osalle kirjepostissa. Jäsenmaksu on 155 €, yli 65-vuotiaille ja eläkeläisille 77,50 €. Kunniajäsenet ja 80-vuotta täyttäneet jäsenet ovat vapautettu jäsenmaksuista.

Vuonna 2021 otetaan käyttöön sähköiset jäsenkortit. Ohjeet kortin käyttöönottoon toimitetaan jäsenille helmikuun aikana.


Suomen Taidegraafikot ry:n syyskokouksen päätöksiä

Suomen Taidegraafikot ry:n syyskokous järjestetiin torstaina 26.11.2020 etäkokouspalvelu Zoomissa. Epidemiatilanteen vuoksi syyskokous järjestettiin etäkokouksena. Kokous alkoi klo 14 ajankohtaisella ja kiinnostavalla Kuvataiteen talo -hankkeen esittelyllä. Hanketta olivat esittelemässä sitä hallinnoivan Suomen Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Annukka Vähäsöyrinki, joka on toiminut hankkeen ohajusryhmän sihteerinä ja kesällä perustetun Kuvataiteen talo yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Joonas Ahlava. Esittelyn jälkeen yleisöllä oli mahdollisuus tehdä hankkeesta kysymyksiä. Kuvataiteen talon esiselvityksen on laatinut Riitta Heinämaa.

Varsinainen syyskokous aloitettiin klo 15. Kokouksessa esiteltiin liiton tulevan juhlavuoden talousarvio ja toimintasuunnitelma. Lisäksi vahvistettiin kokouspalkkiot (ei uudistuksia) ja jäsenmaksut (155 €, 77,50 € eläkeläiset ja yli 65-vuotiaat, liiton kunniajäsenet ja yli 80-vuotiaat ovat vapautettuja jäsenmaksusta).

Talousarvio 2021

Toimintasuunnitelma 2021

Kokouksessa valitiin luottamushenkilöitä seuraavasti: liiton johtokuntaan valittiin Athanasía Aarniosuo, Susanna Autio ja Emma Peura. Näyttelytoimikuntaan valittiin Saara Nurmi, Emilia Tanner ja Rita Vargas. Jäsenvalintatoimikuntaan valittiin Mari Aspola, Teija Immonen, Eeva Kaisa Jauhiainen, Iina Heiskanen ja Laura Pohjonen, varajäseniksi Anneli Hilli, Anna-Maija Mattila-Selin ja Saara Nurmi.

Suomen Taiteilijaseuran edustajistoon valittiin varsinaisiksi edustajiksi Susanna Autio, Teija Immonen, Vappu Johansson ja Saara Nurmi, varaedustajiksi Athanasía Aarniosuo, Maija Albrecht, Iina Heiskanen ja Beata Joutsen. Kuvaston vuosi- ja syyskokousedustajaksi vuonna 2021 valittiin Irma Tonteri ja varaedustajaksi Emilia Tanner.

Kokouksessa tuotiin tiedoksi että Galleria G:hen on hankittu uudet näyttelytilan valaisimet. Lisäksi tiedotettiin että galleriassa on aloittanut 3.11. uusi galleria-assistentti Sanni Vanttaja (työskentelee ti-pe klo 11-17). Teosvälitystilaisuuden tuottajaksi on valittu Jenni Pekkarinen.

Syyskokouksen jälkeen varmistui että saamme Helsingin kaupungilta 10 000 euron avustuksen toiminnan elvyttämiseen koronapandemia jälkeen. Avustusta käytetään mm. digitaalisten lisämateriaalien tuottamiseen (mm. näyttelyiden taiteilijoiden videohaastattelut, verkkokaupan teosten valokuvaaminen jne.).


Taidegraafikoiden Facebook-ryhmä

Suomen Taidegraafikot ry:n jäsenille tarkoitettu suljettu Facebook-ryhmä.


Liiton säännöt

Liiton säännöt


Taidegrafiikan työsuojelu

Taidegraafikon työsuojelu