Ajankohtaista

/ Taiteilijoille

STG-logo-harmaa-RGB

Tämä sivu on tarkoitettu Suomen Taidegraafikot ry:n jäsenille. Sivulla tiedotetaan jäsenistöä koskevista ajankohtaisista asioista.

Ajankohtaista

Teosvälitystilaisuuden ilmoittautuminen käynnistyy

ILMOITTAUTUMISOHJEET
Ilmoittautuminen teosvälitystapahtumaan avataan taiteilijoille 3.8. sähköisellä ilmoittautumislomakkeella: teosvälitys.fi/taidegraafikoiden-ilmoittautuminen/

Toimita ilmoittautumisen yhteydessä liitteenä ajantasainen cv asiakkaiden käyttöön sekä 1-6 teoskuvaa tapahtuman tiedotukseen / julkaistavaksi teosvälityksen verkkokauppaan.

Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen ilmoittautumista. Huomaathan, ettei tietoja voi enää ilmoittautumisen jälkeen muuttaa.

Toimimme teosvälityksessä tapahtuma-aikaan voimassa olevien koronarajoitusten mukaisesti.

OSALLISTUMISMAKSU JA MYYNTIPROVISIO
Teosvälitystilaisuuden osallistumismaksu on 30 euroa. Maksu laskutetaan sähköpostitse ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Myyntiprovisio (35 %) lasketaan teoksen arvonlisäverottomasta hinnasta kehyksineen. Myyntivaltakirjaan tulee merkitä onko taiteilija alv-velvollinen sekä y-tunnus. Teoshintojen tulee sisältää taiteilijan arvonlisäveron.

MITÄ VOIN TUODA MYYNTIIN?
Teosvälitystilaisuuteen voi jättää 1–6 teosta, joista enintään 3 kehystettynä. Kehystettyjen teosten tulee olla ripustusvalmiita ja vedoksissa taustapahvi ja suojamuovi.

Taiteilijan nimi, teoksen nimi ja hinta tulee merkitä jokaisen teoksen taakse (kehystettyjen teosten taakse kokonaishinta kehyksineen). Mikäli useampi teos on samanniminen, tulee teokset numeroida sekä teosten taakse että ilmoittautumislomakkeeseen. Tarkista, että teoksen hintatiedot vastaavat ilmoittautumisen yhteydessä merkittyjä tietoja.

Ilmoittautumislomakkeeseen merkittyjä teostietoja ei voi muuttaa jälkikäteen. Mikäli ilmoittautumislomakkeessa olevat tiedot eivät ole oikein, vastaa taiteilija itse mahdollisista hinnoitteluvirheistä.

Teosvälitykseen ei oteta myyntiin teoksia, jotka ovat kooltaan hyvin pieniä tai hinnaltaan alle 100 euroa. Erittäin herkkiä teoksia tai vapaasti roikkuvia paperivedoksia ei voi ilmoittaa tänä vuonna tapahtumaan ilman erillistä sopimista.

Teosvälitykseen toivotaan myös monimuotoisia ja suurikokoisia teoksia esille. Kattilahallissa on käytettävissä mm. pimennettävissä oleva tila sekä ripustusmahdollisuus katosta. Mikäli haluat ilmoittaa edellä mainitun kaltaisen teoksen tapahtumaan, otathan siitä yhteyttä ennen ilmoittautumistasi, viimeistään 23.8.2021: petra.hollmerus(at)taidegraafikot.fi, puh. 040 433 1441

TEOSTEN TOIMITUS KATTILAHALLIIN
Teosten toimitus Kattilahallille tapahtuu maanantaina 20.9.  Teosten toimittamista ja noutamista saatetaan porrastaa jotta vältymme ruuhkilta ripustuksen ja purun aikana. Lähetämme syyskuun alussa jokaiselle osallistujalle tarkat ohjeet teosten toimittamisesta.

Vain ennakkoon ilmoitetut teokset otetaan vastaan ja laitetaan esille.

STG ei järjestä teoskuljetusta gallerialta Kattilahallille. Teoksia ei voi toimittaa etukäteen. Mikäli lähetät teoksesi postitse tai Matkahuollon välityksellä, on toimitukseen tilattava perillekanto. Merkitse pakettiin: PERILLEKANTO MAANANTAI 20.9. KLO 10–18.

Toimitusosoite:
Suomen Taidegraafikot ry / TEOS 2021
Kattilahalli
Sörnäisten rantatie 22
00540 Helsinki

STG ei vastaa teoksille kuljetuksen tai näyttelyn aikana mahdollisesti syntyneistä vahingoista. Taiteilija vastaa itse teosten vakuuttamisesta ja kuljettamisesta. STG ei vastaa näyttelytilaan jätetyistä pakkaus- ja kuljetusmateriaaleista.

YHTEISKULJETUKSET
Lista kuljetuksen taiteilijoista sekä kuljetusten saapumis- ja lähtöaikatauluista ilmoitetaan 8.9.2021 mennessä sähköpostitse:
asiakaspalvelu@taidegraafikot.fi

Yhteiskuljetuksen kuljettaja vastaa teosten purkamisesta ja pakkaamisesta. Kuljettajan tulee ilmoittautua henkilökunnalle ennen purkua/pakkaamista.

VERKKOMYYNTI
Ostosten tekeminen on viime vuosina siirtynyt koko ajan vahvemmin verkkoon. Myös taide liikkuu hyvin verkon kautta. Kannattaakin tehostaa teosvälitysteosten myyntiä ilmoittamalla ne tapahtuman uuteen verkkokauppaan.

Verkkomyynti tapahtuu teosvalitys.fi -sivuston alla ja kaikki ilmoitetut teokset voi lisätä myyntiin verkkokauppaan. Mikäli haluat asettaa teoksesi myyntiin verkkoon, toimitathan mahdollisimman laadukkaat kuvat teoksista.

Verkkokauppaa koskee erikseen kuluttajansuojalaki ja asiakkaalla on verkkokauppaostoissa 14 vuorokauden palautusoikeus. Palautuksia tulee harvemmin, mutta verkkokauppamyyntiä koskeva palautusehto tulee hyväksyä, kun asetat teoksesi verkkoon myyntiin.

Liitä ilmoittautumislomakkeeseen hyvälaatuiset teoskuvat teosten verkkomyyntiä varten. Kuvia käytetään myös sosiaalisen median kanavilla tapahtuman markkinoinnissa. Kuvan koko saa olla max 1,5 Mt ja se tulee nimetä: sukunimi_etunimi_teoksen-nimi.

Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt, että teoksiasi voidaan kuvata ja kuvia jakaa sosiaalisessa mediassa niin järjestäjien kuin kävijöiden taholta.

RIPUSTUS
Kattilahallissa ei saa ripustaa suoraan seinille, mistä johtuen paikalle rakennetaan erilliset ripustusseinät. Käytössä on myös verkkoseiniä, joihin laitetaan kevyempiä kehystettyjä teoksia esille.

Sitoudumme laittamaan ensivaiheessa jokaiselta taiteilijalta esille kaksi kehystettyä teosta. Kolmas kehystetty sijoitetaan aluksi varastoon. Ripustusta täydennetään kun taiteilijalta myydään kehystetty teos tai ripustusseinille tulee muuten tilaa. Myös varastossa olevat teokset voivat olla myynnissä verkkokaupassa ja ne esitellään kokoelmille sekä tarvittaessa muille asiakkaille.

TEOSMYYNNIT
Ilmoitamme taiteilijoille, joiden kaikki teokset on myyty tilaisuuden aikana. Voit halutessasi tiedustella myyntejä tapahtuman aikana ja sen jälkeen sähköpostitse: asiakaspalvelu@taidegraafikot.fi
Huomioithan, että tapahtuman aikana henkilökunta on kiireinen asiakaspalvelussa.

TEOSTEN PALAUTTAMINEN
Tilaisuus päättyy sunnuntaina 3.10.2021 klo 17. Myymättömien teosten nouto tapahtuu vain sunnuntaina 3.10.2021 klo 17 jälkeen. Teosten noutoa tullaan porrastamaan ruuhkien välttämiseksi ja lähetämme tästä ohjeet lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

Ilmoittautumiskaavakkeeseen on merkittävä teosten palautustapa: noudan itse / Matkahuolto.

Mikäli asut Uudenmaan ulkopuolella etkä saa teoksille järjestettyä kuljetusta, palautetaan teokset Matkahuollon välityksellä vastaanottajan laskuun (arvioitu saapumisajankohta noin 2 viikkoa tilaisuuden jälkeen).

STG ei vastaa noutamatta jääneistä teoksista.

Ilmoitathan sähköpostitse (asiakaspalvelu@taidegraafikot.fi), mikäli joku toinen noutaa teokset puolestasi (noutavan henkilön nimi).

Tiedustelut:
asiakaspalvelu@taidegraafikot.fi, puh. 050 362 2091


Kuvataiteen talo -yhdistyksen verkkosivut on avattu

Verkkosivut löytyvät osoitteesta: https://kuvataiteentalo.fi/.

Kuvataiteen talon perustamisedellytyksiä kartoittanut selvitystyö julkaistiin kesäkuussa. Selvitystyö osallisti 140 visuaalisten alojen ammattilaista yhteensä 30 organisaatiosta ja vapaalta kentältä.

Voit tutustua selvitykseen tästä:

KUVATAITEEN TALON SELVITYS


Suomen Taidegraafikoiden vuosikokouksen päätöksiä

Suomen Taidegraafikot ry:n vuosikokous järjestetiin etäkokouksena lauantaina 24.4. etäkokouspalvelu Zoomissa. Vuosikokouksessa oli 24 osallistujaa. Ennen vuosikokousta pääsimme kuulemaan työpsykologi Marjukka Laurolan ajatuksia herättävän alustuksen taiteilijan työstä epävarmuuden keskellä.

Kokouksessa käsiteltiin vuoden 2020 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin tili- ja vastuuvapaus. Vuoden 2020 tilinpäätös oli 20 922,12 euroa ylijäämäinen.

Kokouksessa valittiin tilintarkastajaksi seuraavaan tilinpäätökseen Risto Ekholm / BDO tilintarkastusyhteisö ja toiminnantarkastajaksi Heli Kurunsaari, varatoiminnantarkastajaksi Iida Valkonen.

Kokouksessa vahvistettiin vuoden 2021 toimintasuunnitelma ja talousarvio, johon oli tehty muokkaukset toteutuneiden avustusten perusteella. Vuodelle 2021 on saatu avustuksia seuraavasti:

Taike toiminta-avustus 95 000 €, Helsingin kaupunki avustus näyttelytoimintaan 6 000 €

Lisäksi on saatu vuodelle 2021 erillinen korona-avustus toiminnan elvyttämiseen pandemian jälkeen Helsingin kaupungilta (10 000 €), joka käytetään näyttelyiden lisämateriaalien tuottamiseen (haastattelut ja virtuaaliesittelyt, verkkokaupan teoskuvauksiin jne.

Kokouksessa vahvistettiin myös sääntöjen mukaisesti jäsenmaksut ja puheenjohtajan vuosipalkkio. Vuoden 2021 jäsenmaksu on 155 € ja 77,50 € eläkeläisiltä tai 65-vuotta täyttäneiltä. Kunniajäsenet ja yli 80 vuotiaat jäsenet ovat vapautettuja jäsenmaksuista. Puheenjohtajan vuosipalkkio on 7 000 €.

Kokouksen lopuksi käytiin läpi Kuvataiteen talon jäsenkyselyn alustavia tuloksia ja keskusteltiin hankkeesta. Referaatin kyselyn vastauksista koosti Riikka Tuomarla.

Ohessa linkit kokouksessa käsiteltyihin dokumentteihin. Tilinpäätökseen liittyvät dokumentit voi halutessaan tilata toimistolta sähköpostiin.

TOIMINTAKERTOMUS 2020

TOIMINTASUUNNITELMA 2021

TALOUSARVIO 2021

KUVATAITEEN TALON JÄSENKYSELYN TULOKSIA


Näyttelyvuokrat Galleria G:ssä vuonna 2021

Jäsenhintainen näyttelyvuokra Galleria G:ssä on 800 euroa (ei-jäsenille 1 300 euroa). Seuraava näyttelyhaku vuodelle 2023 aukeaa syksyllä. Tarkemmat ohjeet ja aikataulut julkaistaan nettisivuilla.


Kuvanveistäjien ja taidegraafikoiden teosvälitystapahtuma TEOS 2021 siirtyy syksyyn ja uuteen tapahtumapaikkaan

Suomen Taidegraafikoiden ja Suomen Kuvanveistäjäliiton järjestämä vuosittainen teosvälitystapahtuma TEOS 2021 järjestetään Suvilahden Kattilahallissa 24.9.–3.10.2021. Tapahtuman yhteydessä avataan myös verkkokauppa. Tiedotamme jäsenistöä tarkemmin ilmoittautumisesta ja osallistumisohjeista myöhemmin.

Lisätietoa:
www.teosvälitys.fi
www.facebook.com/teosvalitys
Instagram: @teos_2021 #teos2021

 

Art Fair suomi Goes Galleries on mittava katsaus nykytaiteeseen

Art Fair Suomi Goes Galleries 2021 on festivaali joka nostaa esiin pääkaupunkiseudun kuvataidetaidetarjontaan vahvasti kuuluvat ja sitä rikastuttavat galleriat ja taideyhteisöt omissa toimitiloissaan, ja vastaa näin koronapandemian aiheuttamaan kulttuurinnälkään turvallisella ja yleisöystävällisellä tavalla. Kesäkuun alussa toteutettavan festivaalin pääosassa ovat Helsingin, Vantaan ja Espoon galleriatilat näyttelyineen ja taiteilijoineen. Yleisö voi viikon ajan uppoutua eri kaupunginosissa entistä rikkaampien galleria- ja taidekokemusten äärelle, kun festivaaliin erityisesti tuotetut keskustelut, teokset, interventiot ja tapahtumat syventävät näyttelytarjontaa. Festivaalin kaikkiin näyttelyihin ja tapahtumiin on vapaa pääsy.

Galleriat tarjoavat elinvoimaisia ja kokeilevia kuvataiteen tuotantoja, ja tuovat esiin taiteilijoita aina nuorista tekijöistä varttuneempiin konkareihin. Gallerioiden kirjo on suuri, ja mukaan mahtuu yksityisiä gallerioita, järjestögallerioita ja taiteilijavetoisia projektitiloja. Art Fair Suomen aikana yleisön löytämät tilathan tuottavat ilmaista kulttuuritarjontaa yleisölle läpi vuoden!

​Art Fair Suomi Goes Galleries liittyy myös osaksi vahvaa kuvataiteen kesää Helsingissä. Tapahtuma vie yleisön ajankohtaisen, urbaanin taidetarjonnan ääreen juuri ennen Helsinki Biennaalin avautumista. 

Tapahtuman ohjelmasta tiedotetaan lisää talven ja kevään 2021 aikana. Festivaalin yhteisiä avajaisia vietetään tiistaina 8. päivä kesäkuuta 2021.

Art Fair Suomi Goes Galleries – 8.-13.6.2021 – Save the Date!

Järjestäjistä
Art Fair Suomi -nykytaidefestivaalia ovat vuodesta 2005 järjestäneet Taiteilijajärjestö MUU ry ja Valokuvataiteilijoiden liitto. Vuodesta 2020 mukana ovat myös muut kuvataiteilijoiden valtakunnalliset jäsenjärjestöt: Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto.

Tapahtumaan on gallerioille avoin haku, joka on avoinna 28.2.2021 saakka. Hae mukaan täältä!

Tiedustelut
Henna Harri, henna.harri(a)hippolyte.fi, 040 591 0770
Timo Soppela, director(a)muu.fi
artfairsuomi.fi


Jäsenmaksulaskutus 2021 ja jäsenkortit

Vuoden 2021 jäsenmaksulaskut on toimitettu jäsenille viikolla 2. Osalle jäsenistä lasku toimitetaan sähköpostilla ja osalle kirjepostissa. Jäsenmaksu on 155 €, yli 65-vuotiaille ja eläkeläisille 77,50 €. Kunniajäsenet ja 80-vuotta täyttäneet jäsenet ovat vapautettu jäsenmaksuista.

Vuonna 2021 otetaan käyttöön sähköiset jäsenkortit. Ohjeet kortin käyttöönottoon toimitetaan jäsenille helmikuun aikana.


Suomen Taidegraafikot ry:n syyskokouksen päätöksiä

Suomen Taidegraafikot ry:n syyskokous järjestetiin torstaina 26.11.2020 etäkokouspalvelu Zoomissa. Epidemiatilanteen vuoksi syyskokous järjestettiin etäkokouksena. Kokous alkoi klo 14 ajankohtaisella ja kiinnostavalla Kuvataiteen talo -hankkeen esittelyllä. Hanketta olivat esittelemässä sitä hallinnoivan Suomen Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Annukka Vähäsöyrinki, joka on toiminut hankkeen ohajusryhmän sihteerinä ja kesällä perustetun Kuvataiteen talo yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Joonas Ahlava. Esittelyn jälkeen yleisöllä oli mahdollisuus tehdä hankkeesta kysymyksiä. Kuvataiteen talon esiselvityksen on laatinut Riitta Heinämaa.

Varsinainen syyskokous aloitettiin klo 15. Kokouksessa esiteltiin liiton tulevan juhlavuoden talousarvio ja toimintasuunnitelma. Lisäksi vahvistettiin kokouspalkkiot (ei uudistuksia) ja jäsenmaksut (155 €, 77,50 € eläkeläiset ja yli 65-vuotiaat, liiton kunniajäsenet ja yli 80-vuotiaat ovat vapautettuja jäsenmaksusta).

Talousarvio 2021

Toimintasuunnitelma 2021

Kokouksessa valitiin luottamushenkilöitä seuraavasti: liiton johtokuntaan valittiin Athanasía Aarniosuo, Susanna Autio ja Emma Peura. Näyttelytoimikuntaan valittiin Saara Nurmi, Emilia Tanner ja Rita Vargas. Jäsenvalintatoimikuntaan valittiin Mari Aspola, Teija Immonen, Eeva Kaisa Jauhiainen, Iina Heiskanen ja Laura Pohjonen, varajäseniksi Anneli Hilli, Anna-Maija Mattila-Selin ja Saara Nurmi.

Suomen Taiteilijaseuran edustajistoon valittiin varsinaisiksi edustajiksi Susanna Autio, Teija Immonen, Vappu Johansson ja Saara Nurmi, varaedustajiksi Athanasía Aarniosuo, Maija Albrecht, Iina Heiskanen ja Beata Joutsen. Kuvaston vuosi- ja syyskokousedustajaksi vuonna 2021 valittiin Irma Tonteri ja varaedustajaksi Emilia Tanner.

Kokouksessa tuotiin tiedoksi että Galleria G:hen on hankittu uudet näyttelytilan valaisimet. Lisäksi tiedotettiin että galleriassa on aloittanut 3.11. uusi galleria-assistentti Sanni Vanttaja (työskentelee ti-pe klo 11-17). Teosvälitystilaisuuden tuottajaksi on valittu Jenni Pekkarinen.

Syyskokouksen jälkeen varmistui että saamme Helsingin kaupungilta 10 000 euron avustuksen toiminnan elvyttämiseen koronapandemia jälkeen. Avustusta käytetään mm. digitaalisten lisämateriaalien tuottamiseen (mm. näyttelyiden taiteilijoiden videohaastattelut, verkkokaupan teosten valokuvaaminen jne.).


Taidegraafikoiden Facebook-ryhmä

Suomen Taidegraafikot ry:n jäsenille tarkoitettu suljettu Facebook-ryhmä.


Liiton säännöt

Liiton säännöt


Taidegrafiikan työsuojelu

Taidegraafikon työsuojelu