Heinäkuu 2023 – Greta Salonen

/ Kuukauden taiteilijat / Grafoteekki
kuva: Aukusti Heinonen

Greta Salonen
Pilkahduksia
27.6.–29.7.2023

Raoista pilkistää auringonsäteitä, valo piirtää esiin ääriviivat, massan ja värit. Valon ja varjon leikki läikähtää sydämessä. 

 

Pilkahdukset tekevät näkyväksi yksityiskohdat, muodot sekä pintojen rosot. Näyttelyssä on esillä pilkahduksia Salosen lähiaikojen tuotannosta. Salonen on työskentelyssään kiinnostunut erilaisista luonnonmuodoista, pinnoista ja sattumista. Hänen työskentelyään ohjaa kaipuu harmoniaan, kauneuteen ja iloon.

 

Näyttelykokonaisuus koostuu pastellisävyisistä metalligrafiikan vedoksista, joiden muodot ja tekstuurit pääsevät esiin toiston kautta. Salosen työskentelylle on ominaista kollaasinomaisuus; saman sarjan vedokset ovat keskenään erilaisia, sillä laattojen asemointi ja värit vaihtelevat. Salosen työskentelyssä vedostusprosessi on tärkeä osa luovaa työskentelyä, sillä lopulliset sommitelmat syntyvät yleensä vasta prässin painopedillä.

 

Greta Salonen (s. 1992) on helsinkiläinen kuvataiteilija ja taidegraafikko, joka lähestyy taiteellista työskentelyä leikin kautta, hän tykkää kokeilla, erehtyä ja löytää. Viime aikoina Salonen on työskennellyt erityisesti metalligrafiikan erilaisten syövytysmenetelmien ja muotoonleikattujen laattojen parissa omalla grafiikanpajallaan Helsingin Alppilassa.

https://gretasalonen.com/

Näyttelyä on tukenut taiteen edistämiskeskus