Galleria G

Veera Nykäsen taideteoksia GalleriaG:ssä.
Veera Nykäsen Varjojen maa -näyttely 2020. © Titus Verhe

Galleria G on Suomen Taidegraafikot ry:n ylläpitämä näyttelytila. Galleriassa on vuosittain 12 näyttelyä. Näyttelyiden valinnasta vastaa ammattitaiteilijoista koostuva näyttelytoimikunta. Näyttelyohjelma on monipuolinen – pääpaino on grafiikassa ja paperille tehdyssä taiteessa, mutta galleriassa esitellään myös muita kuvataiteen muotoja.

Galleria G on toiminut vuodesta 1968 lähtien. Nykyinen näyttelytila sijaitsee Pieni Roobertinkadulla Leijona-apteekin entisissä tiloissa vuonna 1920 rakennetussa Jalanderin talossa.

Galleria G:n näyttelyhaku tapahtuu kerran vuodessa. Näyttelyhaku

Gallerian pohjakaava


KANTAKAUPUNGIN GALLERIAKIERROKSET

Galleria G, Galleria Katariina, Galleria Sculptor, tm galleria ja Valokuvagalleria Hippolyte järjestävät yleisölle ilmaisia opastettuja näyttelykierroksia, joissa tutustutaan taiteilijavetoisten gallerioiden näyttelytarjontaan. Kullakin näyttelykierroksella vieraillaan neljässä galleriassa. Osassa gallerioita on mahdollisuuksien mukaan myös taiteilija paikalla. Kierrosten oppaana toimii Katariina Salmijärvi. Tuleviin kierroksiin ja niiden aikatauluihin voi tutustua Kantakaupungin galleriakierrosten Facebook-sivulla.