Kesäkuu 2021 – Sara Manninen

/ Kuukauden taiteilijat / Grafoteekki
Kuva Aukusti Heinonen

Sara Manninen
Näyt
1.6.–23.6.2021

Näyt -näyttelykokonaisuuden teokset tarkastelevat kuvan ja havainnon ilmenemistä. Teoksissa on läsnä ajatus kehkeytymisestä ja tulemisen hetkestä, valmiin teoksen ja tekoprosessin limittymisestä. Teoksien kuvamaailma liikkuu dokumentaarisen ja kuvitteellisen välimaastossa.

Kokonaisuus koostuu vuonna 2019 valmistuneesta teossarjasta Tulla kuvaksi sekä yhdestä kehystetystä teoksesta, joka kuuluu teossarjaan Näyn alkuperä (2020). Näyttelyn teokset on toteutettu Imagonilla, valokuvaa hyödyntävällä taidegrafiikan tekniikalla. Tulla kuvaksi -sarjan teokset pohjautuvat valokuviin, jotka on otettu tekeytymässä olleesta kuvasta, tussilaveerauksesta litografiakiven pinnalta. Teokset ovat paitsi dokumentteja menneestä tekoprosessista, myös abstrakteja maisemia tai näkymiä, itsenäisiä maailmoja. Näyn alkuperä -sarjaan kuuluva teos pohjautuu valokuvaan taivaasta. Kyseisessä teoksessa huomio on kiinnittynyt valoon ja havainnon ilmestymiseen.

Sara Manninen

 

Taidegraafikko Sara Manninen (s. Kangasniemi, 1996) valmistui Turun Taideakatemiasta 2019. Hän suorittaa tällä hetkellä maisteriopintoja Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa taidegrafiikan opetusalueella. Valokuvan ja taidegrafiikan yhdistäminen on Mannisen työskentelyn keskiössä.
Hänen teoksiensa kuva-aiheet ovat abstrakteja maisemia tai näkymiä, joissa valokuvan dokumentaarisuus ja taidegrafiikan prosessien tuoma tulkinnanvaraisuus kietoutuvat yhteen.

www.saramanninen.com
ig @artist_saramanninen