Maaliskuu 2018 – Marjo Hyttinen

/ Kuukauden taiteilijat / Grafoteekki
Marjo Hyttinen
Marjo Hyttinen, Free – Vapaa, sarjasta Diary of Tattooed Mind, 2018, piirrosmaalaus musteella vanerille

Marjo Hyttinen
DOTM / Diary of Tattooed Mind
27.2.–25.3.2018

Työskentelen taidegrafiikan, valokuvan ja maalauksen keinoin. Viime vuosien teoksissani olen työskennellyt ympäristökysymysten äärellä, mutta nyt suunta maisemaan on henkilökohtainen. Luonnon kuvastoa ammentava Diary of Tattoed Mind -sarja ja sen piirrosmaalaukset ovat eräänlaista tatuoitunutta maisemallista kuvapäiväkirjaa. Tavoittelen piirtäen ajatusten ja muistojen ääriviivoja ja jotka yhdistän luonnossa kulkemisen värimaailmoihin.

Maisema on minulle ajattelun tila. Maisemassa olemisen ja kulkemisen kokemus on muuttunut ajatukseksi, jonka tiivistän visuaalisiksi tulkinnoiksi. Ajatuksellisesti lennän ympäröivässä maisemassa. Kerään ja yhdistelen luonnon, maisemakuvastoni ja havaintojeni visuaalisia jälkiä.

Diary of Tattooed Mind piirrosmaalaus-sarja on tuoreinta ilmaisuani ja teokset ovat syntyneet hitaasti ajan kuluessa ja nähtävillä on pieni otos sarjasta. Olen toteuttanut teokset levittämällä musteita vanerille ja aiheen valkoisen viivaston olen piirtänyt mustekynän hiusterällä; työskentelytapa ja -jäljen synty ovat hidasta, yksityiskohtaista ja jopa mentaalista prosessia. Tämä työskentelytapa antaa tilaa ajatuksille.

Nyt esillä oleva DOTM- piirrosmaalaus -sarja on hengähdystauko arjessa. Toivon, että teosten mielen rauha ja kokemani positiivinen energia välittyy myös katsojalle.

Marjo Hyttinen


Kuvataiteilija, TaM Marjo Hyttinen asuu ja työskentelee vesien maisemissa; Perämeren, Kemijoen ja Jokisuun leikkauspisteessä Pohjois-Suomessa, Keminmaalla ja Kemissä.