Maaliskuu 2022 – Lotta Leka

/ Kuukauden taiteilijat / Grafoteekki
kuva: Aukusti Heinonen

Lotta Leka
RIKKARUOHO
2.3.–27.3.2022

Näyttely pohjautuu kotipihan kartoitettuun 159 erilaisen kasvin lajistoon. Monimuotoisessa puutarhassa rinnan elävät villit, istutetut, suitsitut ja levitetyt. Suomessa on satojatuhansia pihoja, joilla voimme suosia luonnonkasveja, joista hyötyvät hyötykasvit, hyönteiset ja muu eliökunta. Teokset ovat ylistystä puutarhan kasvien yhteiselon kauneudelle.

Aihe kumpuaa kunnioituksesta luonnon lajikirjoa kohtaan. Taiteen tekeminen on osa jatkuvaa prosessia ymmärtää tapahtuvien muutosten syitä. Luonnontuntemuksen lisääminen on toivoa, jonka hehkussa taiteilija työstää muistokimppujaan.
Näyttelyn tekemisessä yksi tärkeä lähtökohta on ollut teosten ympäristöystävällinen kuljetusmahdollisuus. Taiteilija pyrkii löytämään taiteen toteuttamiseen ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja mm. kuljettamisessa ja materiaalien valinnassa.

Lotta Leka

Lotta Leka (s.1971) on turkulainen kuvataiteilija. Hän on valmistunut Turun Taideakatemiasta vuonna 2015 (kuvataiteilija AMK) ja Kankaanpään Taidekoulusta vuonna 2021 (kuvataiteilija YAMK). Hän yhdistelee grafiikan tekniikoihin esim. piirrosta, maalausta ja ommelta. Leka työskentelee työryhmissä, tekee taiteen hyvinvointityötä ja koordinoi yhteisötaiteen projekteja. Hän on myös tutkinut sinäkuvallisuutta, ja työskentelee pitkissä prosesseissa valmistaen näyttelykokonaisuuksia toisista ihmisistä. Hän on mm. Suomen Taidegraafikoiden ja Turun Taiteilijaseuran jäsen.

Taiteilija kiittää lämpimästi Taikea, Turun kaupunkia ja Turun Taideyhdistystä työskentelynsä tukemisesta!