Marraskuu 2019 – Outi Aho

/ Kuukauden taiteilijat / Grafoteekki
Outi Aho: Kosketus I, 2019, kuitukärkinen mustekynä paperille

Outi Aho
29.10.–24.11.2019

Olen piirtäjä. Digitaalisen jäljentämisen aikakaudella piirtäminen ilmaisuvälineenä on tietoinen valintani, tapa tuoda esille ainutkertaisuutta ja aitoutta. Piirtämisessäni välitön yhteys materiaaliin, esimerkiksi kynään ja paperiin, on tärkeää. Käsivarren mittaiset viivat, ranteen liikkeellä pyöritetyt pienet piperrykset, kaikki lähtevät itsestäni, omasta kehostani. Näin omakohtaiset havainnot ja kokemukset välittyvät käden piirtämänä jälkenä paperille.

KOSKETUS on kolmen piirroksen sarja läheisyyden merkityksestä. Toisen ihmisen kosketus on merkki läsnäolosta, luottamuksesta ja kiintymyksestä. Olet siinä. Minä tässä. Yhdessä olemme enemmän. Piirrokset on toteutettu kuitukärkisellä pigmenttimustekynällä paperille.

Esillä on myös hiilellä ja liiduilla toteutettuja muistikuvia kalliorinteisestä maisemasta. Kivet ja kalliot vaikuttavat pysyviltä ja vakailta , mutta niitä rapauttavat voimat ovat yhtä vanhoja. Railot ja luolat, kalliopinnan hiushalkeamat ja kolot kertovat monituhatvuotisesta muutoksesta. Mikään ei ole ikuista.


Lempäälässä asuva ja työskentelevä Outi Aho (s.1965) valmistui kuvataiteilijaksi (AMK) Turun Taide­akatemiasta ja on suorittanut kuvataiteilijan YAMK tutkinnon Kankaanpään Taidekoulussa. Outi Aho on Suomen Taidegraafikoiden, Taidemaalariliiton (kj.) ja Tampereen Taiteilija­seuran jäsen.

www.outiaho.fi
Instagram: @outi.aho
Facebook: @outiaho.fi