Marraskuu 2021 – Leila Lipiäinen

/ Kuukauden taiteilijat / Grafoteekki
Kuva Aukusti Heinonen

Leila Lipiäinen
JOTAIN VALKOISTA ja VÄHÄN MUSTAA
2.11.–28.11.2021

Talvi tuli meille aikaisin. Valkoinen lumi taikoi maiseman graafiseksi ihmeeksi. Mustaa ja valkoista hämärtyvässä pohjoisen päivässä. Aavistuksen tästä tuon esille Grafoteekin Kuukauden taiteilijana.

Olen rovaniemeläinen kuvataiteilija. Teen esinelähtöisiä teoksia ja installaatioita löytämistäni esineistä. Näen outoja ja kiehtovia muotoja ja materiaaleja. Se maailma on täynnä tarinoita, mennyttä ja elettyä. Muokkaan löydettyjä, muutan niitä, yhdistän yllättäviä ja arvottomiakin esineitä toisiinsa ja saan näin aikaan jotain uutta.

Esineiden maailman lisäksi teen taidegrafiikkaa eri tekniikoilla. Käyttämäni grafiikan tekniikat mahdollistavat suurpiirteisen ilmaisun. Se ei ole pientä ja tarkkaa. Teen isoja pintoja grafiikkaa, kokeilevan grafiikan keinoin.

Esineet ovat minulle merkki tuntemattomasta ihmisestä, kun taas grafiikan vedoksiini luonto haluaa jättää jäljen.

Kuukauden taiteilijan näyttelyyn tuon vanhaa ja uutta, joita yhdistää väri, valkoinen. Materiaalina on huopaa, virkattua teräslankaa, peruukki, kuparia, simpukka-amppeli, lehtihopeaa ja ampiaispesän selluloosakuitua, chine collé -vedoksia, palsamipoppelin runkoja.

Leila Lipiäinen

Leila Lipiäinen on Suomen Taidegraafikkojen, MUU ry:n ja Lapin taiteilijaseuran jäsen.