Marraskuu 2022 – Marita Mikkonen

/ Kuukauden taiteilijat / Grafoteekki
Kuva Aukusti Heinonen

Marita Mikkonen
26.10.–20.11.2022

Meritytön kissat ja unettoman prinsessan tyynysota

 

Meritytön kissat Ne katsovat meitä ja minua toiveikkaina, haikeina ja ehkä vähän anelevan epätoivoisinakin. Meillä kaikilla on toiveita ja odotuksia jostain paremmasta. Odotetaan meriltä jotain? Kaivataan, jotakuta saapuvaksi takaisin tai että jokin muuttaisi kaiken paremmaksi.

Unettoman prinsessan tyynysota Hämärässä pitkinä tunteina kaikki hajoaa, ajatukset sinkoilee läpi seinien. Lopulta pääsen putoamaan tuntemattomaan eikä enää tarvitse käydä yöllistä tyynysotaa.

Aamuyön tunnit Näitä hetkiä eivät kaikki nukkujat näe. Maisema on paljas ja kauniin koruton vähän ennen kun aamun valo pajastaa värit.

Päiväkirja Hienoa! Tänään päivänkirjo näyttää positiivista, vaikka maan asukit pönkkejä ja tönkköinä näkyvissä.

Lähtöjä sen jälkeen paljastuu kaikki mutaisa ja sekasotku, mutta jäät sulaa ja kaikki muuttuu.

  

Marita Mikkonen on tamperelainen kuvataiteilija. Hän on valmistunut Turun Piirustuskoulusta 1995 ja vuonna 2000 Turun Taideakatemiasta ( kuvataiteilija AMK )

Hän työskentelee Tampereen taiteilijaseuran grafiikan yhteistyöhuoneella Mältinrannassa tekee kivilitografiapohjaista grafiikkaa, johon yhdistää telauksia puulaatalta.

“Minua kiinnostaa maalauksellinen grafiikka sekä ottaa aiheeksi jokin esine, jonka ympärille taas kehittyy omat tarinat.  Kivilitografia tekniikkana mahdollistaa monipuolisen ilmaisutavan. Maisema ja luonto ja erityisesti vesi, joka jostain syystä ilmaantuu teoksiini on yksi tapa heijastella elämää. Myös vuodenajat antavat oman alueen ilmaista erilaisia tunnelmia”

Marita Mikkonen Kuvataiteilijamatrikkelissa