Aino Jääskeläinen

/ Näyttelyt /

Aino Jääskeläinen
Ihmeiden aika ja muita unia
2.2.–27.2.2022

Haluan kertoa teille tarinan, mutta ei siinä ole juonta. Kuvittele loputon kesäpäivä. Kaikki leikit oli leikitty eikä ollut enää mitään tekemistä ja piti vain vetelehtiä. Usein ystävä tai sisar oli siinä mutta toisinaan joutui kuvittelemaan kaiken yksin.

Olisipa sellainen kesä.

Toisaalta tyttö katsoo tulevaisuuteen. Mitä siellä näkyy? Pimeyttä? vai jotain määrittelemätöntä?
Hänen sisarensa katsoo vastarannalta takaisin.

Ilmassa on odotusta ja joskus kuviteltu kaameus löytyykin kiven alta.

Töitä tehdessäni kerron itselleni epämääräistä, juonetonta tarinaa josta saa melkein selvää ja käyn vuoropuhelua teosten kanssa. Sanallistaminen on epämääräistä ja asiaa kiertävää. Huomaan käsitteleväni töissäni naiseutta, tyttöyttä, arkuutta ja voimaa.Taitaa aiheina olla myös perhe, suku sekä ihmisyys ja luonnon ihmeet. Olen huomannut että töissäni on joskus jotain pelottavaa, kuin pimeässä metsässä vastaan tulijat ja kahahdus näkökentän laitamilla, mutta samalla onkin turvassa. Se vastaantulija tai kahahtaja olikin sisko tai oma lemmikki.

Työskentelen pääasiassa monotypian parissa. Monotypia on painaen tehty ainutkertainen teos. Olen kutsunut sitä maalauksen ja taidegrafiikan rakkauslapseksi. Olen tehnyt tähän näyttelyyn myös keramiikkaveistoksia.

Aino Jääskeläinen

Aino Jääskeläinen (s.1980) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hän on valmistunut Lahden Taideinstituutista vuonna 2005 (kuvataiteilija AMK) ja Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2008. Jääskeläinen on toiminut päätoimisena kuvataiteilijana valmistumisestaan lähtien, ja pitänyt näyttelyitä tasaisin väliajoin. Hän on mm. Suomen Taidegraafikot ry:n ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen. Ihmeiden aika ja muita unia on Aino Jääskeläisen ensimmäinen näyttely Galleria G:ssä.

 

Taiteilija kiittää lämpimästi Taikea työskentelynsä tukemisesta!