Jenni Lahtinen

/ Näyttelyt /

Jenni Lahtinen

27.3.–21.4.2024

YÖARKISTO

Poimintoja arkistosta:

Riistakameran vangitsemat yöeläimet, nukkuvan lapsen vaeltava tietoisuus, satoja vuosia vanha grafiikanvedos, jossa kuunvalo luo sillan öisen järven ylle (valkea aukko paperille painetussa mustassa värissä).

Valvon usein öisin. Silloin esineet ja asiat kadottavat selkeytensä, ja hämärä muuttaa tuttujen maisemien muotoja vieraiksi. Seinän takana humiseva yö nostaa mieleen alkukantaisia pelkoja ja olentoja, joita sähkövalo ei aivan karkoita. Yritän kuvata tätä pimeää, mutta kamera ei tallenna samaa minkä silmä näkee. Päädyn keräilemään materiaalia yöstä: valokuvia, tekstejä, kohtauksia kirjoissa ja elokuvissa. Näyttelyssä esillä olevat teokset on tehty tätä eri lähteistä kerättyä materiaalia yhdistelemällä, toistamalla ja muokkaamalla.

Näyttely jakautuu kahteen osaan: Ensimmäisessä huoneessa on esillä vuosien 2020-2023 aikana valmistuneita, risografialla painettuja kirjamuotoisia teoksia. Toisessa huoneessa on esillä lyijykynä- ja mustepiirustuksia sekä syväpainografiikkaa.

Jenni Lahtinen

 

Jenni Lahtinen (s.1984, Ylivieska) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän on valmistunut maisteriksi Kuvataideakatemiasta, taidegrafiikasta 2018. Hän yhdistää työskentelyssään piirtämistä ja syväpainografiikan eri tekniikoita, ja osana taiteellista työskentelyä painetun taiteen parissa hän tekee myös pienieditioisia, osittain käsin valmistettuja julkaisuja.

www.jennilahtinen.com

Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 21.4. klo 14-16, tervetuloa!

 

Näyttelyä on tukenut Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta

   

Näyttelykuvaus: Aukusti Heinonen