Miina Aho, Jemiina Halonen, Natalia Koziel-Kalliomäki, Päivi Lempinen, Aino-Kaarina Pajari

/ Näyttelyt /

Miina Aho, Jemiina Halonen, Natalia Koziel-Kalliomäki, Päivi Lempinen, Aino-Kaarina Pajari
Taajuuksia
4.12.2020–2.1.2021

Suomen Taidegraafikot ry:n 90-vuotisjuhlavuoden kynnyksellä Galleria G:ssä esitellään viisi yhdistyksen jäsentaiteilijaa. Näyttelyn taiteilijat ovat eri uravaiheissa, ja he työskentelevät eri taidegrafiikan tekniikoilla sekä piirtämisen menetelmillä. Heidän teostensa kautta välittyy yhdistyksen 370-henkisen taiteilijajäsenistön laajan osaamisen kirjo kuvataiteen ammattilaisina.

Miina Aho (s. 1990, Hämeenlinna) on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka työskentelee pääosin taidegrafiikan eri menetelmin käyttäen piirrosjälkeä materiaalinaan. Ahon teoksia on ollut esillä useissa kotimaisissa sekä kansainvälisissä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä. Tällä hetkellä hän suorittaa kuvataiteen maisteriopintoja Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa ja osallistuu keväällä 2021 Kuvan Kevät  -näyttelyyn. Ahon teoksissa on läsnä toiston tarjoama mahdollisuus rajattomuuteen ja sen tutkimiseen. Työskentelyllä on pyrkimys löytää visuaalisia esittämiskeinoja hyödyntäen taidegrafiikan menetelmille ominaisia taajuuksia.
Miina Ahon CV

Miina Aho
Taajuuksia
4.12.2020-2.1.2021

Jemiina Halonen (s. 1988) on loviisalainen kuvataiteilija, joka valmistui Satakunnan Ammattikorkeakoulusta Kankaanpäästä vuonna 2013. Hän työskentelee pääasiassa piirros- ja sekatekniikoiden ja taidegrafiikan parissa, viime aikoina mukaan on tullut myös keramiikkaa. Hänen työskentelynsä on sekä kerronnallista että intuitiivista, viitekehyksinään historia ja mytologia, ekologia ja maaginen realismi. Halosen teoksia löytyy useista kokoelmista, esimerkiksi Porvoon kaupungin, Haaga Helia -säätiön ja Douro Museumin kokoelmista.
Jemiina Halosen CV

Natalia Koziel-Kalliomäki (s.1987 Puola) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on alunperin Puolasta kotoisin, missä on valmistunut Gdańsk Academy of Fine Arts -koulusta 2012. Koziel on tämän jälken opiskellut ja valmistunut Kuvataideakatemiasta 2015 Helsingissä. Koziel ylläpitää omaa pajaa Roihutalossa. Hänen teoksiaan on ollut esillä näyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kozielin teoksia kuuluu julkisiin kokoelmiin Suomessa sekä Puolassa.

I’ve been moving on the fields of painting and printmaking. I’m handling big size canvases, graphics, spatial projections and live cinema performances. I’m combining together film footage, montage, collage, non-camera film and printing methods. I have been focusing my attention on working with old optical machinery. I often build space projection collages, where I deliver my printmaking actions. I understand printmaking as an action that is always in motion, where ”print is making”. I am fascinated by power of light that converts the printmaking fixation of visual experience into a pure experience of printed matter.” Natalia Koziel-Kalliomäen CV

Päivi Lempinen (s. 1955, Liminka) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut Suomen Taideakatemian koulusta, taidegrafiikan linjalta 1981. Lempinen on osallistunut lukuisiin koti- ja ulkomaisiin näyttelyihin vuodesta 1979, ja hänen teoksiaan kuuluu kymmeniin julkisiin kokoelmiin. Taiteilija on työskennellyt monipuolisesti kuvataiteen parissa, mm. metalligrafiikan, lito-offsetin, akryylimaalauksen ja piirrustuksen keinoin. Viimeiset kymmenen vuotta taiteilija on pääasiassa maalannut öljymaalauksia.

”Tyhjät talot, huvimajat ja huviteltat ovat suosikkiaiheitani . Ihmisen poissaolo jättää tilaa katsojan mielikuville. Katsoja saa olla yksin siellä kuvassa.”

Päivi Lempisen työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.
Päivi Lempisen CV

Aino-Kaarina Pajari on valmistunut Lahden taidekoulusta 1980. Hän asuu ja työskentelee Jyväskylässä. Pajarilla on ollut yksityisnäyttelyitä vuodesta 1983. Hänen teoksiaan kuuluu lukuisiin julkisiin kokoelmiin.

”Minulla on tapana kerätä aiheita teoksiini valokuvaten erilaisia asioita, kuten maisemia ja kasveja. Pyöräilen, kuljen koirani kanssa luonnossa, matkustan ehkä johonkin kauemmas,yleensä Lappiin ja Pohjois-Norjaan. Kotipiha ja puutarha tarjoavat myös paljon aiheita rikkaruohoineen ja kuihtuvine kasveineen. Voikukat valtaavat pihanurmen ja annan niiden kukkia rauhassa. Myöhemmin syksyllä ja talvella työstän valitut kuvat luonnostelun kautta puupiirroksiksi.”
Aino-Kaarina Pajarin CV

https://www.youtube.com/watch?v=rwXxlgAKhMw